Χωρίς κατηγορία

14η Έκθεση Βιβλίου στην Κουρούτα!

vivlia-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Αντίδοτο στην κρίση» αποτελεί για τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας η 14η Έκθεση Βιβλίου που ανοίγει απόψε το βράδυ τις πύλες της στην πλατεία της Κουρούτας.

Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας δεν έκανε πίσω, αντιστέκεται και οργανώνει και φέτος την έκθεση που έχει γίνει θεσμός και συγκεντρώνει τα βλέμματα των Ηλείων και των τουριστών.

Φιλοδοξεί δε να σημειώσει την ίδια επιτυχία που σημείωσε και πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το βιβλίο αποτελεί διέξοδο και μπορεί να έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, εξακολουθεί ωστόσο να αντιστέκεται σθεναρά.

 

«Επένδυση»

Όπως λένε και οι βιβλιοπώλες της Αμαλιάδας που συμμετέχουν στην έκθεση, μπορεί η κρίση να μην άφησε αλώβητο το χώρο του βιβλίου, παρ’ όλα αυτά το αναγνωστικό κοινό ‘επενδύει’ στο βιβλίο, έστω και πιο περιορισμένα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της έκθεσης βιβλίου, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλους τους τίτλους βιβλίων και να κάνει τις αγορές του σε καλές τιμές, ενώ παράλληλα δημιουργεί ατζέντα με τα βιβλία που θα αγοράσει προσεχώς!

Το γεγονός ότι το βιβλίο αντέχει ακόμη οφείλεται και στο ότι οι εκδοτικοί οίκοι έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και προχωρούν σε προσφορές, ενώ έχουν διαφοροποιήσει και μειώσει τις τιμές τους ακόμη και στις νέες εκδόσεις, ενώ από την πλευρά τους οι βιβλιοπώλες συμβάλλουν διαμορφώνοντας ειδικές τιμές και προσφορές.

Άλλωστε, το καλοκαίρι προσφέρεται για την ανάγνωση βιβλίων και σταθερά παραμένουν πρώτες στο αναγνωστικό κοινό οι γυναίκες και ακολουθούν οι άνδρες και τα παιδιά.

Με δώδεκα περίπτερα

Η έκθεση βιβλίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί απόψε μετά τις 8 το βράδυ στην πλατεία της Κουρούτας και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Φέτος συμμετέχουν τέσσερα βιβλιοπωλεία της Αμαλιάδας με δώδεκα περίπτερα και 35 εκδοτικούς οίκους. Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: «Γνώση» των κ.κ. Κορδονούρη- Καραπάνου, «Βιβλιοπανόραμα» του κ. Γιώργου Δημητρόπουλου, «Κύκλος» του κ. Σάκη Παυλόπουλου και «Βιβλιοπαιδεία» του κ. Σάκη Πυλαρινού.

Αμέσως μετά τη λήξη της έκθεσης βιβλίου, από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου θα λειτουργήσει στην πλατεία της Κουρούτας η 13η Έκθεση Τέχνης με δημιουργίες Ηλείων καλλιτεχνών.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα