Βιβλίο Ηλεία Πολιτισμός

16η έκθεση βιβλίου στην Κουρούτα: Παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και εκπλήξεις

Ακούστε το άρθρο

Η 16η Έκθεση Βιβλίου άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή το βράδυ στην Κουρούτα παρουσία του δημάρχου, του προέδρου του ΔΣ Ήλιδας, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων και θα υποδέχεται το κοινό μέχρι την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Και η φετινή έκθεση θα προσελκύσει το  ενδιαφέρον του κόσμου της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής, γιατί υπάρχουν ενδιαφέρουσες εκδόσεις που προβάλλονται από τους εκθέτες, υπάρχουν παρουσιάσεις βιβλίων με ομιλίες και συζητήσεις που ενδιαφέρουν αλλά θα υπάρχουν και διάφορες άλλες εκδηλώσεις ειδικά για τους μικρής ηλικίας επισκέπτες.

Συνδιοργανωτές ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη.

Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Εύη ΠάλλαΧρονοπούλου, που διετέλεσε πρόεδρος  του Σωματείου της «Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης»…

Ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστουδουλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Έκθεση Βιβλίου που είναι πλέον θεσμός για την πόλη, σηματοδοτεί το Καλοκαίρι στην περιοχή και κάλεσε τον κόσμο να την επισκεφθεί. Ο δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι η τουριστική κίνηση στην Αμαλιάδα αλλά και στον νομό γενικότερα είναι αισθητά μειωμένη από πέρυσι γεγονός που το απέδωσε στην οικονομική κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα λόγω κρίσης μετράμε και το τελευταίο ευρώ».

Η πρόεδρος του Σωματείου της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης κ. Ελένη Σκάβδη τόνισε μεταξύ άλλων ότι η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην αξέχαστη  Εύη Πάλλα Χρονοπούλου που έφυγε πρόωρα από κοντά μας, τον άνθρωπο που στήριξε τον Πολιτισμό γενικότερα και την συγκεκριμένη έκθεση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Σαψάλης, κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει και φέτος την Έκθεση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το βιβλίο είναι καλή παρέα και το καλοκαίρι».

Όλη η επικαιρότητα