Τεχνολογία

17χρονος μαθητής με ταλέντο .. αξίζει $30 εκατ. για τη Yahoo

yahoo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μια υπηρεσία ενημέρωσης που αυτοματοποιεί την δημιουργία περιεκτικών περιλήψεων με 400 χαρακτήρες περιέρχεται στα χέρια της Yahoo Inc. Το Summly, με 1 εκατομμύρια download μέσα σε έναν χρόνο, έχει δημιουργήσει 90 εκατομμύρια περιλήψεις άρθρων σε iPhone, μαθαίνοντας από τις προτιμήσεις του χρήστη. Η μέθοδος αναπτύχθηκε πριν από 2 χρόνια από τον 17χρονο σήμερα νεαρό Βρετανό Nick D’Aloisio, ο οποίος λέγεται ότι παραδίδει τα ηνία στην γνωστή πύλη πλουσιότερος κατά 30 εκατομμυρίων δολάρια.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, έγινε γνωστό ότι το app αποσύρεται από τα ράφια του AppStore. Η τεχνολογία που ανέπτυξε η ομάδα του Summly θα ενσωματωθεί σε μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες του Yahoo.

Η γνωστή πύλη μετασχηματίζεται μετά την ανάληψη καθηκόντων από την Marissa Mayer ενσωματώνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της μηχανικούς λογισμικού μέσω εξαγορών. Αυτή είναι η πέμπτη εξαγορά πολύ μικρής νεοσύστατης καινοτόμου επιχείρησης που εξαγόρασε μέσα σε πέντε μόλις μήνες η διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης που συστάθηκε το 1995.

Ο νεαρός D’Aloisio που κατοικεί στο Λονδίνο θα εργαστεί για την Yahoo, μαζί με δύο ακόμα μέλη της ομάδας του να εντάσσονται στο προσωπικό της Yahoo στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα