Κόσμος

18χρονος Τσετσένος σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι – Το φρικιαστικό βίντεο με το αποκεφαλισμένο θύμα του

Ακούστε το άρθρο

Ο ένοπλος αποκεφάλισε καθηγητή ιστορίας, που είχε δείξει σκίτσα του Μωάμεθ σε μαθητές του. Φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ” και εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς, ύστερα από καταδίωξη.

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζεται από τις γαλλικές αρχές, ο αποκεφαλισμός καθηγητή ιστορίας στο βόρειο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ του Παρισιού.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο καθηγητής σε κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ, είχε δείξει σε μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Ο ένοπλος, ένας 18χρονος Τσετσένος που γεννήθηκε στη Μόσχα, επιτέθηκε και αποκεφάλισε τον άνδρα, φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”, και τελικά εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία.

Αρχικά, η Αστυνομία διέψευδε τον αποκεφαλισμό και έκανε λόγο για μαχαίρωμα στον λαιμό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα (τοπική ώρα), στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν, όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Το παρακάτω βίντεο -του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί- κάνει τον γύρο στα social media και σύμφωνα με τους χρήστες, δείχνει τη στιγμή εξουδετέρωσης του δράστη.

Το μακάβριο βίντεο με το αποκεφαλισμένο θύμα 

Ο άνδρας πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μακάβριο βίντεο, στο οποίο φαινόταν το κεφάλι του θύματος στο έδαφος. Το Twitter απέκλεισε όλες τις αποτρόπαιες εικόνες του δολοφονηθέντος, ενώ καταργήθηκε και ο λογαριασμός του 18χρονου.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

via

Όλη η επικαιρότητα