Ποδόσφαιρο Σαν Σήμερα

18 χρόνια από το επικό 3-3 στο Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Ακούστε το άρθρο

Μια από τις πιο μυθικές ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία του Ολυμπιακού, όταν στην πρεμιέρα του Champions League υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες ξεκινούσαν με φιλοδοξίες την περιπλάνησή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας αποκτήσει εκείνο το καλοκαίρι τον Ζιοβάνι και τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ήταν η σεζόν μετά την παρολίγον πρόκριση στους “4” που δεν ήρθε χάρη στον “καταραμένο” αέρα και στον Αντόνιο Κόντε.

Το ΟΑΚΑ κατάμεστο με 70.000 θεατές και η “Βασίλισσα” πανίσχυρη, έχοντας παίκτες όπως οι Ρομπέρτο Κάρλος, Ρεδόνδο, ΜακΜάναμαν, Ραούλ, Μοριέντες στην 11άδα, ενώ στο τέρμα καθόταν ο νεαρός τότε, Ίκερ Κασίγιας. Ψαρωμένος ο Ισπανός πορτιέρε, πρώτο του ευρωπαϊκό ματς και ενώ λίγες ημέρες πριν είχε κάνει ντεμπούτο στο 3-3 με την Μπιλμπάο στο “Σαν Μαμές” για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 11′ με κεφαλιά του Ζιοβάνι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζάχοβιτς και τον Κασίγιας να έχει κακή θέση στην εστία του. Στο 24′, ο Σάβιο με κεφαλιά σε σέντρα του ΜακΜάναμαν έφερε το ματς στα ίσια, για να γίνει το 1-2 με εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρτο Κάρλος στο 32′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το δεύτερο γκολ του Ζιοβάνι (64′), ο οποίος με την δεύτερη προσπάθειά του νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Κασίγιας και ενώ είχε κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά ο Γκόγκιτς. Τρία λεπτά μετά, ο Ζάχοβιτς έφερε τούμπα το ματς με γκολ κλάσης, όταν κατέβασε υπέροχα την μπάλα, γύρισε το κορμί του και με αριστερό σουτ έκανε το 3-2.

Στο 76′ ο Ρεάλ είχε δοκάρι, όμως η ισοφάριση ήρθε με κοντινή προσπάθεια του Ραούλ, ο οποίος έκανε το 3-3 για την ομάδα του Τζον Μπέντζαμιν Τόσακ, το οποίο έμελλε να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Μια ματσάρα που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ από τους φίλους του Ολυμπιακού και ενώ θυμίζουμε πως λίγες ημέρες πριν (7/9/1999) είχε γίνει ο καταστροφικός σεισμός της Αθήνας.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (45′ Αμπονσά, 55′ Γκόκιτς, 85′ Νινιάδης)

Ρεάλ Μαδρίτης (Τζον Μπέντζαμιν Τόσακ): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ιέρο (60′ Ελγκέρα), Σέζαρ, Ρεδόνδο (73′ Γκούτι), Γκέρεμι, Σάβιο, ΜακΜάναμαν, Ραούλ, Μοριέντες (54′ Ανελκά).

Πηγή: sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα