Τουρισμός

GRECOS: 180 χιλιάδες τουρίστες από την Πολωνία επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017

Ακούστε το άρθρο

To Grecos ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών στην Ελλάδα. Οι πελάτες του αποτελούν το 1% από τα 18 εκατομμύρια ανθρώπων που ήρθαν αεροπορικώς στη Ελλάδα από το εξωτερικό το 2017 . Είναι ένας από τους δύο επικεφαλείς όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών που αποστέλλονται από την Πολωνία στην Ελλάδα. Ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στο να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Πολωνούς.

Το 2017, 188.000 τουρίστες επέλεξαν διακοπές με το Grecos. Το κορυφαίο πολωνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο έφερε 180 χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα, 10% περισσότερα από ό, τι το προηγούμενο έτος.

«Πετύχαμε το στόχο μας, δηλαδή, τη διψήφια ποσοστιαία αύξηση στον αριθμό των τουριστών» λέει ο Wojciech Skoczyński, πρόεδρος του Grecos και συνεχίζει «Η Ελλάδα παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή διακοπών για τους Πολωνούς, γι’ αυτό το λόγο δεν εφησυχαζόμαστε, θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό ακόμα περισότερο το τρέχον έτος».

Οι διακοπές στην Ελλάδα, οι οποίες είναι η ειδικότητα του Grecos, κέρδισαν έναν πρόσθετο προορισμό την περασμένη σεζόν. Στην προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου προστέθηκε η Κύπρος. Ήδη την πρώτη σεζόν, αποτέλεσε επιλογή για πάνω από 3.000 πελάτες.

Το 2017, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 539 εκατ. PLN (περίπου € 130 εκατ.). Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 444,5 εκατ. PLN (περίπου € 107 εκατ.), πράγμα που δείχνει αύξηση κατά 21%. Ένα τεράστιο άλμα στα έσοδα επέτρεψε στο ταξιωτικό πρακτορείο να ενισχύσει τη θέση του στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας στην Πολωνία. To Grecos είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους πολωνικούς διοργανωτές ταξιδιών στην Ελλάδα. Το 2017, η εταιρεία αύξησε το ποσό της εγγύησης ασφάλισης σε 72 εκατ. PLN (€ 17 εκατ.).

Το Grecos έχει διοργανώσει διακοπές για 900 χιλιάδες τουρίστες σε 14 σεζόν. Το 2018, ο εκατομμυριοστός πελάτης του θα επισκεφθεί την Ελλάδα. «Όλο και περισσότεροι Πολωνοί εκτιμούν τον ελληνικό, ήσυχο τρόπο ζωής που ταιριάζει απόλυτα με την ξεκούραση» υπογραμμίζει ο πρόεδρος Skoczyński και συμπληρώνει «Δίνουμε την ευκαιρία στους τουρίστες να τον απολαμβάνουν με διάφορους τρόπους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας».

Το 2017, πάνω από 18 εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο. Οι προβλέψεις για το 2018 μιλούν για αύξηση έως 4% στον αριθμό των αφίξεων. Το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού προβλέπει ότι μεταξύ των προορισμών που θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικοί το 2018, βρίσκεται η Ζάκυνθος (οι Πολωνοί αποτελούν εκεί τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό τουριστών) και η Κεφαλονιά, προορισμό που προσφέρει μόνο το Grecos για τους Πολωνούς.

GRECOS

Το Grecos – σπεσιαλίστας της οργάνωσης των διακοπών στην Ελλάδα – είναι πολωνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο που ειδικεύεται στις “Μεγάλες Ελληνικές Διακοπές”. Ένας από τους επικεφαλείς του τουριστικού κλάδου, προσφέρει 20 επιλογές ελκυστικών πακέτων διακοπών και προορισμών. Εκτελεί περισσότερες από 100 πτήσεις τη βδομάδα από 9 αεροδρόμια της Πολωνίας προς 14 αεροδρόμια της Ελλάδας. Τα 300 ξενοδοχεία, που είναι προσεκτικά επιλεγμένα, εξασφαλίζουν την ποιότητα υπηρεσιών. Το Grecos έχει καταφέρει να δίνει κίνητρο στους Πολωνούς τουρίστες να επισκέπτονται ξανά την Ελλάδα. Το 2016, τα πακέτα προσφορών του επιλέχθηκαν από 163 χιλιάδες πελάτες, αριθμός που αποτέλεσε το μεγαλύτερο αριθμό αναχωρήσεων τουριστών στην Ελλάδα με πολωνικό πρακτορείο διακοπών. Το 2017, το Grecos συνολικά εξυπηρέτησε 188 χιλιάδες τουρίστες. Περισσότεροι από 100 υπάλληλοι στην Πολωνία και 200 υψηλά εξειδικευμένοι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα εξασφαλίζουν την άνεση των ταξιδιωτών.

Το Grecos είναι πιστός συνέταιρος των επιχειρήσεων. Επενδύει συστηματικά στην ελληνική αγορά. Είναι σημαντικός μέτοχος στα έργα κατασκευών και εκσυγχρονισμών των ξενοδοχείων, υδάτινων πάρκων και τουριστικών υποδομών. Μέσα σε τρία χρόνια, εξαπλασιάστηκε ο αριθμός επενδύσεων του Grecos στην Ελλάδα. Επιπλέον, εξαπλώνεται συνεχώς το δίκτυο της επιχείρησής του με ελληνικούς συνεταίρους του λόγω εκτίμησης των γνώσεων τους και της εμπειρίας τους.

Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, το Grecos προωθεί την Ελλάδα παρέχοντας πληθώρα επιλογών σε τουριστικά πακέτα και με συνεπή πολιτική πληροφόρησης, διαφήμισης καθώς και πολιτική εμπορίου και μάρκετινγκ εδώ και 13 χρόνια. Η ομάδα των ειδικών του Grecos εκτός από το τουριστικό κομμάτι τονίζει επίσης τον φυσικό αλλά και ιστορικό πλούτο της Ελλάδας. Οι υπηρεσίες που παρέχονται συνεχώς εξελίσσονται και προσαρμόζονται στις προσδοκίες και στις ανάγκες των καταναλωτών. Οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν κατά την διαμονή τους και επιπρόσθετα προγράμματα όπως το “Grecos Active” και το “Klub Opa Grecos”. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα εξερεύνησης της ελληνικής ιστορίας, ελληνικών ιστιοπλοϊκών διακοπών, ενοικίασης αυτοκινήτου, είτε οργανωμένων μέσω του τουριστικού γραφείου είτε ανεξάρτητων περιγήσεων στα αξιοθέατα. Επιπλέον, δεν λείπουν τα πακέτα οικογενειακών διακοπών “Klub Delfinki”, τα οποία αφορούν παραπάνω από 40 ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Το Grecos έχει αναδειχθεί νικητής βραβείων καταναλωτή και βιομηχανίας. Το 2017 του απονεμήθηκαν το Χρυσό Δάφνινο Στεφάνι του Πελάτη (Złoty Laur Klienta) και τo έμβλημα της Καλύτερης Επωνυμίας (Top Marka). Το Grecos τιμήθηκε επίσης ως Πρωταθλητής Ποιότητας του Καταναλωτή το 2017 (Konsumencki Lider Jakości 2017). Το blog του “Grecja na żywo” μαζί με τον κατάλογο των τουριστικών πακέτων κέρδισαν 2 χρυσά μετάλλια στον πολωνικό διαγωνισμό μάρκετινγκ Szpalty of the Year 2017. Η διακεκριμένη θέση του Grecos στην πολωνική και ευρωπαϊκή αγορά έχει επιβεβαιωθεί από το βραβείο Forbes’s Diamonds (το οποίο απονέμεται στις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην χώρα), αλλά και από τον τίτλο Company to Ιnspire 2016 που απονεμήθηκε από το London Stock Exchange Group ως μία από τις 1000 εταιρείες που θα εμπνεύσουν την Ευρώπη.
Το Grecos σημαίνει ονειρεμένες και ασφαλείς “Μεγάλες Ελληνικές Διακοπές”.

Επικοινωνία:

EN
Adam Górczewski – Εκπρόσωπος Τύπου του Grecos
adam.gorczewski@v5group.pl
Κινητό: +48 608 554 468
Σταθερό τηλέφωνο: +48 616 464 466

EL
Katarzyna Brzoskowska – PR Assistant
Katarzyna.brzoskowska@v5group.pl
Κινητό: +48 608 558 405

Όλη η επικαιρότητα