Εκπαίδευση Ηλεία

19.740 μόρια για την Μαρινέλα Ντελμεκούρα από το Κουρτέσι

Ακούστε το άρθρο

Το δίλημμα: Αγγλική Φιλολογία ή Εγκληματολογία;

Είναι μεταξύ των 100 πρώτων που πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στην Αγγλική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνολικά συμμετείχαν 17.000 υποψήφιοι

Η Μαριλένα Ντελμεκούρα γεννήθηκε και ζει στο Κουρτέσι. Ο πατέρας της είναι αγρότης και η μητέρα της ασχολείται με τα οικιακά. Έχει ένα μικρότερο αδελφό. Συγκροτημένο άτομο η ίδια, ξέρει να θέτει στόχους και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως τους πετυχαίνει. Θα λέγαμε χωρίς υπερβολή, ότι είναι ο ορισμός του «ο επιμένων νικά»

Η Μαριλένα Ντελμεκούρα αποφοίτησε (με κάποιες περιπέτειες) το 2017 από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών και με την πρώτη της προσπάθεια στις Πανελλήνιες εξετάσεις είχε περάσει και σπούδαζε στο τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Όμως το όνειρό της ήταν η Αγγλική Φιλολογία.

Έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει ξανά στις Πανελλαδικές τον Ιούνιο 2019 και αριστεύοντας ιδιαίτερα στο μάθημα των Αγγλικών με βαθμολογία 18.5, συγκέντρωσε συνολικά 19.749 μόρια (16.049 αρχικά) , τα οποία και της επιτρέπουν την είσοδό της στην Αγγλική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όμως εκτός από την αγγλική φιλολογία, η Μαριλένα Ντελμεκούρα ενδιαφέρεται και για τον τομέα της Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτιστικών Επιστημών και πλέον με την επίδοση που πέτυχε στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι σε θέση να δηλώσει και αυτή τη σχολή και να κάνει την επιλογή της.

Όλη η επικαιρότητα