Ηλεία

1η Αποκριά 2020 στον Πύργο: Ολοκληρώνονται οι συμμετοχές για την παρέλαση

Ακούστε το άρθρο

Στην μεγάλη γιορτή όλοι λένε ¨ναι”

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην πόλη του Πύργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού στον 1ο όροφο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, προκειμένου να  δηλώσουν συμμετοχή και να ενημερώσουν τους υπεύθυνους για το αποκριάτικο γκρουπ που έχουν δημιουργήσει.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους (σχολεία αβάθμιας-ββάθμιας εκπαίδευσης,   παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, σχολές χορού, σχολές ξένων γλωσσών, μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακούς χορευτικούς συλλόγους, καφετέριες, χορωδίες, ωδεία, ιδιώτες κ.α. ). Παράλληλα η ομάδα συντονισμού επικοινωνούσε καθημερινά με τους συλλόγους προκειμένου να ενημερώσει για την μεγάλη παρέλαση και μέρος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί. Πρόσφατα,  ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος , ύστερα από πρόσκληση του Οργανισμού,

ενημέρωσε λεπτομερώς τόσο τους διευθυντές σχολείων όσο και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ενημερώθηκαν πλήρως για το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και φυσικά για την μεγάλη παρέλαση της 23ης Φεβρουαρίου καθώς και πώς προτίθεται ο δήμος Πύργου να σταθεί αρωγός στην εμφάνιση των παιδιών.

Αυξάνονται καθημερινά τα γκρουπ

Κάθε προσδοκία των διοργανωτών ξεπερνά το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση. Ήδη, από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανακοινώθηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία της 1ης Αποκριάς στην πόλη, πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκε ένθερμα ενώ τα τελευταία 24ωρα οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί ότι μέσα σε μία βδομάδα τα δύο πρώτα γκρουπ ενηλίκων αυξήθηκαν σε 10 και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπερδιπλασιαστεί. Παράλληλα η πλειοψηφία των σχολείων ετοιμάζεται πυρετωδώς για εντυπωσιακές εμφανίσεις με τα παιδιά να έχουν τον πρώτο λόγο!

Καθημερινά δε, το γραφείο του ΔΟΠΠ δέχεται πολίτες που είτε θέλουν να ενημερωθούν είτε επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, την ονομασία του γκρουπ που έχουν δημιουργήσει και το θέμα της μεταμφίεσης. Κοινός παρονομαστής δε όλων των παραπάνω είναι τόσο η επιθυμία του Δήμου Πύργου όσο και των πολιτών, να υπάρξει ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα στις αμφιέσεις χωρίς στοιχεία σάτιρας, παγανιστικών και διονυσιακών στοιχείων. Κάτι που  όπως φάνηκε αμέσως, ασπάστηκαν όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Έτσι την δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς θα  απολαύσουμε  μεταξύ άλλων ήρωες παραμυθιών, νεράιδες και ξωτικά, ινδιάνους και σκανδαλιάρικες γατούλες,  Βενετσιάνους με αυθεντικά εντυπωσιακά κοστούμια, πειρατές και ταξιδευτές να ξεχύνονται στους δρόμους του Πύργου σε μια γιορτή που το κέφι, η καλή μουσική και η πρωτοτυπία θα περισσεύουν!

Ο εθελοντισμός σε πρώτο πλάνο

Λόγω των αυξημένων συμμετοχών και το αμείωτο ενδιαφέρον για την αποκριάτικη παρέλαση ο Δήμος Πύργου ενημερώνει για την ανάγκη εθελοντών ώστε να βοηθήσουν με την παρουσία τους εκείνη την ημέρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Εθελοντισμού  και τον υπεύθυνο κ. Γιάννη Πλεμμένο στο τηλ. 6955093815.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρέλαση μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του ΔΟΠΠ ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2621362409.

Όλη η επικαιρότητα