Ηλεία

1η Ποδηλατοδρομία Επιταλίου: Μια βόλτα.. διαφορετική από τις άλλες! (VIDEO)

podilato.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μια βόλτα διαφορετική, σε μια μαγευτική διαδρομή μέσα στο πράσινο του δάσους και δίπλα στο μπλε του Αλφειού ποταμού, έκαναν μικροί και μεγάλοι Επιταλιώτες την Κυριακή 14 Ιουλίου, που συμμετείχαν στην 1η Ποδηλατοδρομία Επιταλίου. Μια βόλτα πάνω στα ποδήλατά τους, που τους έδωσε την ευκαιρία να δουν την περιοχή τους…με άλλο μάτι. Μια βόλτα που όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί και τελικά, θα επαναληφθεί, στις 4 Αυγούστου, με πολλές εκπλήξεις.

Μικροί και μεγάλοι, άφησαν για λίγο στην άκρη τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους, πήραν τα ποδήλατά τους και έφτασαν στην κεντρική πλατεία του Επιταλίου, η οποία, αποδείχθηκε…μικρή για να χωρέσει τους 120 ποδηλάτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου Επιταλίου, του Α.Ο «Αλφειός» Επιταλίου και του Συλλόγου Γυναικών Βώλακος.

Μια βόλτα…διαφορετική

Φόρεσαν τα καπέλα που προσέφεραν οι διοργανωτές και ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία του Επιταλίου και κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Αϊ Γιάννη, στην καρδιά του δάσους. Άλλοι με ορθοπεταλιές και με κόλπα, άλλοι πιο…συντηρητικά και με σταθερή ταχύτητα, αλλά όλοι με ενθουσιασμό και χαμόγελα που «πλημμύρισαν» το δάσος, έφτασαν στην Αλφειούσα χωρίς καλά – καλά να το καταλάβουν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση, ξεκίνησαν για την παραλία του Επιταλίου μέσω του παραποτάμιου δρόμου στον Αλφειό, σε μια διαδρομή πρωτόγνωρη για τους περισσότερους και κυρίως για τους μικρούς. Μια μικρή ανάπαυλα στην παραλία, για ξεκούραση και ανάκτηση δυνάμεων με νερό και χυμούς που προσφέρθηκαν σε όλους και επιστροφή στην κεντρική πλατεία του Επιταλίου, όπου και τερματίστηκε με επιτυχία η 1η Ποδηλατοδρομία.

Βασικοί συντελεστές αυτής της επιτυχημένης δράσης, ήταν αναμφισβήτητα οι ποδηλάτες που με τη συμμετοχή τους έδωσαν σάρκα και οστά στην ιδέα. Φυσικά, για να γίνει πράξη, υπήρχαν άνθρωποι που δούλεψαν γι’ αυτό πολλές μέρες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της Ποδηλατοδρομίας. Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των τριών διοργανωτών, τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Εθελοντικής Οργάνωσης ΡΟΜΜΕΛ, ο Επιταλιώτης γιατρός Γιώργος Τσάμης αλλά και οι δεκάδες κάτοικοι που συμμετείχαν με τα αυτοκίνητα και δίκυκλά τους ως «πλοηγοί» και «ουραγοί» φροντίζοντας για την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών σε όλη τη διαδρομή. Μια διαδρομή που θα μείνει σε όλους αξέχαστη και την οποία, εξέφρασαν την επιθυμία, να επαναλάβουν…

Ραντεβού στις 4 Αυγούστου

Κι όπως φαίνεται, η ευχή έπιασε, αφού η 2η Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου, στην ίδια πάλι διαδρομή, με στάση στο Τουριστικό Περίπτερο Επιταλίου για παγωτό και με μια έκπληξη για τους μικρούς μας ποδηλάτες, αμέσως μετά τον τερματισμό. Μια άκρως διασκεδαστική και χορταστική παράσταση με τον αγαπημένη φιγούρα μικρών και μεγάλων, τον Καραγκιόζη.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα