Ηλεία Πολιτισμός

1o Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας: Τα παιδιά παρουσιάζουν Σαίξπηρ!

Ακούστε το άρθρο

‘Γνωριμία’ με… το Σαίξπηρ είχαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, οι οποίοι όχι μόνο έμαθαν για το έργο του, αλλά παρουσίασαν και τη θεατρική παράσταση «Όνειρο Θερινής Νυκτός» εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Το 1ο δημοτικό σχολείο έχει τη φιλοσοφία ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και αντιμετωπίζει την κάθε δράση του με μεγάλη προσοχή, ενώ τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται και στους γονείς.

Το ίδιο έγινε και με την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση που ανέβηκε από την Δ’ τάξη του σχολείου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού, στα πλαίσια του μαθήματος της θεατρικής αγωγής, και πραγματικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς ήταν μία προσεγμένη δουλειά τόσο σε ότι αφορά τις ερμηνείες των παιδιών, τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία, τα κοστούμια, όλα είχαν μία ξεχωριστή πινελιά!

Το ‘Όνειρο Θερινής Νυκτός’ είναι μία ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών και είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο.

Οι συμμετοχές

Στην παράσταση από το τμήμα Δ1 έπαιξαν οι μαθητές: Αθανασοπούλου Αικατερίνη, Αποστολόπουλος Ραφαήλ- Δημήτριος, Βαρθάλης Διονύσιος, Δανίδη Δήμητρα, Ζαγαρέλου Άρτεμις- Χρυσαυγή, Ηλιόπουλος- Αργυρόπουλος Αλέξανδρος, Καλλιοντζής Παναγιώτης, Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, Καλότσι Σελμάν- Εμμανουήλ, Καρακωνσταντής Ευστράτιος, Κασσάρι Στέλλα, Κοτσοπούλου Μαρία, Κούντουρας Ανδρέας, Κουτσαβίτη Σαββίνα, Κριεμάδι Ελίσα, Μαρκοπούλου Μαρία- Ζαχαρή, Μπαντούνα Μαρία και Τραγουστής Δημήτριος.

Από το τμήμα Δ2 συμμετείχαν οι: Κυριακόπουλος Νικόλαος, Μπουλμπασάκος Χρήστος, Νοταρά Εμμανουέλα- Κωνσταντίνα, Ξένου Διονυσία, Παπαδόπουλος Ευστάθιο- Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Παπανικολάου Ελευθερία, Πασά Ορέστης, Πίσσα Αναστασία, Ράλλης Ιωάννης, Ρουσάκου Αγγελική, Συντίκος Βασίλειος, Τζοκόλα Αλμπέλτα, Τζαβάρα Ασπασία-Μάρθα, Τραγουστή Αντωνία, Τραγουστής Νικόλαος, Τσαούσης Παναγιώτης, Φυσαράκης Νικόλαος και Χότζα Χριστίνα.

Για την παράσταση συνεργάστηκαν ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Τσακουλογιαννόπουλος, η δασκάλα θεατρικής αγωγής Αντωνία Σταθακοπούλου, η δασκάλα εικαστικών Θεοδώρα- Παναγιώτα Γιαννοπούλου, οι δασκάλες της Δ’ τάξης Αθανασία Κακοταρίτη και Ευτυχία Κυβρακίδου, η μουσικός Άννα Μιχαλοπούλου και η δασκάλα τεχνολογίας Αγαθή Ντόβα.

Πριν την παράσταση ο κ. Τσακουλογιαννόπουλος καλωσόρισε τους γονείς και ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του για τη δουλειά που έκαναν και το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους δασκάλους ειδικοτήτων.

Πρόγραμμα και στην Αρχαία Ήλιδα

Το 1ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, που γίνεται σε συνεργασία με το ‘ΔΙΑΖΩΜΑ’, με τίτλο: ‘Υιοθεσία  αρχαίων θεάτρων’- ‘Οι μαθητές ξεναγούν μαθητές’.

Την ερχόμενη Πέμπτη 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η Ε’ τάξη του σχολείου θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας, όπου οι μαθητές θα ξεναγήσουν τους συμμαθητές τους!

Ήδη έχουν εκπονήσει κατασκευές με πηλό στα πλαίσια του προγράμματος και μετά την παρουσίαση στο Μουσείο, θα μεταβούν στο αρχαίο θέατρο για την παρουσίαση δύο παραστάσεων με χορούς από την αρχαιότητα.

Η παρουσίαση θα δοθεί και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα