Ηλεία

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Γνωρίζοντας τα θετικά και αρνητικά του Διαδικτύου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!
Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιήθηκε προχθες το πρωί στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, στην οποία παρουσιάστηκαν 9 ατομικά ή συλλογικά έργα και ακολούθως βραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες σε αυτά, στο σύνολό τους 26 μαθητές.

Στα πλαίσια των προσπαθειών του σχολείου για καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού, της κριτικής ικανότητας, της συνεργασίας, αλλά και της δημιουργικότητας των μαθητών, οργανώθηκαν μια σειρά από δράσεις σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Αρχικά, μια ομάδα πέντε εκπαιδευτικών επιμορφώθηκε από ειδικούς του Κέντρου ώστε να μπορέσει να οργανώσει ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές δράσεις στηριγμένες στο πλούσιο υλικό που παρέχει το Κέντρο στην ιστοσελίδα του SaferInternet4kids.

Από την πλευρά τους, οι καθηγητές επικεντρώθηκαν στην παραπληροφόρηση και προσπάθησαν να ενημερώσουν τους μαθητές για τις μορφές με τις οποίες εμφανίζεται, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής της. Αναρτήθηκαν αφίσες στους χώρους του σχολείου και διοργανώθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης μαζί τους. Στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση στα θέματα αυτά, μέσω της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 με τίτλο «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;».

Μάλιστα, η ανταπόκριση των μαθητών με δικό τους τρόπο ήταν ικανοποιητική και δημιουργήθηκαν 9 ατομικά ή συλλογικά έργα από 26 μαθητές του σχολείου. Κόμικς, σκίτσα, αφίσες, ψηφιακό σταυρόλεξο, παρουσιάσεις, αλλά και μικρά βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και μεταφέρουν το μήνυμα «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό, τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;».

Τη δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες κ.κ. Κλουκίνα, Δημητρουλοπούλου, Σμαρνάκη, Θεοφιλοπούλου, Βούρτση και Κουτσοβασίλη και ο κ. Βασιλάκης. Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Μπίρμπας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στη σημασία τέτοιων προγραμμάτων που εξελίσσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές και υποστήριξε πως για την απόκτηση γνώσεων χρειάζεται σωστή χρήση και εκμετάλλευση του διαδικτύου.

Από την πλευρά του, ο υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου Νικόλαος Δημόπουλος τόνισε πως σκοπός τους με την εκδήλωση αυτή ήταν να βραβεύσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις δράσεις για το ασφαλές διαδίκτυο. Υπογράμμισε δε πως μπορεί το διαδίκτυο να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και να έχει αρκετά οφέλη, ωστόσο είναι πολλοί και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση του και χρειάζεται προσοχή και ασφάλεια κατά τη χρήση του.

Όλη η επικαιρότητα