Ηλεία

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Συγκίνησαν και απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο…

Οι μαθητές (με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους) του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου, παρουσίασαν την εργασία του σχολείου τους, σχετικά με την οικολογική μετακίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα
Ακούστε το άρθρο

Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου, που κέρδισαν το χειροκρότημα όλων όσων παραβρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου παρουσίασαν την εργασία του σχολείου τους, σχετικά με την οικολογική μετακίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, με θέμα «Ελεύθερη Πρόσβαση για Όλους».

Για να υλοποιήσουν αυτήν την εκδήλωση εργάστηκαν με επιμονή και προγραμματισμό από τον Δεκέμβριο του 2021 ως τον Μάιο του 2022.

Οι προτάσεις τους, όπως τονίσθηκε, προωθούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση και την αλλαγή συμπεριφορών.

Το πρόγραμμα ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και διάφο-ρους συνεργαζόμενους φορείς. Και για μία ακόμη φορά οι μαθητές του σχολείου, απέδειξαν ότι δεν είναι τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», αλλά μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αρκεί να είναι δίπλα τους και να τους στηρίζει όλη η κοινωνία. Πέρα από τα βήματα τα οποία έγιναν για αυτήν την παρουσίαση της εργασίας από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, η εκδήλωση περιελάμβανε δράσεις που έγιναν στο σχολείο κατά τη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται, και φυσικά και ένα όμορφο τραγούδι από τους μαθητές που συγκίνησαν όλους όσοι βρέθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου.

Συγκινητικές ήταν όμως και οι ομιλίες της διευθύντριας του σχολείου κας Αγγελικής Πετρόγιαννη και της προέδρου του συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις» κας Αγαθής Ρηγοπούλου, που ζήτησαν να αποκτήσουν επιτέλους αυτά τα παιδιά αλλά και όσα φοιτήσουν στο μέλλον – άμεσα ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο θα μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους και τις εργασίες τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Κάτι που έφερε και τη δήλωση του αντιδημάρχου Πύργου κ. Γιάννη Πλεμμένου ότι ο δήμος θα κάνει ότι μπορεί γι’ αυτόν το σκοπό.

Ποιοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο αντιδήμαρχος Πύργου και υπεύθυνος Παιδείας κ. Γιάννης Πλεμμένος, ο Υπ. Τύπου Γραμ. Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης κρίσεων Ν.Δ. κ. Λευτέρης Βαρουξής, η υπεύθυνη του τομέα πολιτισμού της Ν.Δ. Δυτικής Ελλάδος κα Αριστέα Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας βυτινεΐκων κ. Δημήτρης τσαφαράς, η Κατίτα Τερζή εκπρόσωπος της βουλευτού Ηλείας Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, ο κ. Θωμάς Δακουράς εκπρόσωπος του βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού, ο κ. Παναγιώτης βασιλείου διευθυντής του ΚΔαΠ αμεα «Διάπλασις», ο εκπρόσωπος της τροχαίας κ. Καρατζάς και φυσικά ο διευθυντής του 1ου γυμνασίου Πύργου που φιλοξένησε αυτή την εκδήλωση κ. Γιώργος Μπίρμπας.

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βοήθησαν τα παιδιά στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος ήταν οι κες Γεωργία Δεφίγγου, Χριστίνα Ηλιάδου, Χαρά Πεττά, Ζωή Ζελελίδου, Γρηγό- ρης Σταθάρας, ενώ παραβρέθηκε και η υπεύθυνη του προγράμματος Χριστίνα Πειρασμάνη.

Όλη η επικαιρότητα