Ηλεία

1ο Λύκειο Πύργου: Στα λυόμενα χτύπησε για 8η χρονιά το κουδούνι

«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» λένε και αυτό βρήκε πλήρη εφαρμογή στο 1ο Λύκειο της πόλης μας. Μετά τους σεισμούς μας έστειλαν σε λυόμενα στην αντίθετη ακριβώς περιοχή από αυτή που εξυπηρετούσε τους μαθητές μας με την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα χτιστεί το νέο κτίριο.

Αγοράστηκε το οικόπεδο και από τότε, έξι χρόνια μετά, τίποτα.  Το οικόπεδο έχει πρόβλημα μας λένε και δεν είναι οικοδομήσιμο και ο Δήμος Πύργου θα το λύσει. Όμως τίποτα δεν γίνεται. Υποσχέσεις, λόγια, «ΘΑ», όλα αυτά τα χρόνια αλλά κανένα αποτέλεσμα. Το 1ο Γυμνάσιο χτίστηκε και λειτουργεί και εμείς ακόμα περιμένουμε να γίνει κάποιο θάμα αλλά τίποτα. Όμως εμείς δεν είμαστε άβουλοι και οι υπεύθυνοι  ελπίζουμε να μην αποδειχθούν μοιραίοι.

Με μεγάλη υπομονή μαθητές, γονείς και καθηγητές  αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια τα πολλά προβλήματα που έχουν τα λυόμενα ελπίζοντας ότι αυτά που έλεγαν οι υπεύθυνοι είχαν αντίκρισμα όμως  η υπομονή και των πλέον καλοπροαίρετων κάποια στιγμή τελειώνει. Και αυτή η στιγμή είναι τώρα.  Η απορία μας είναι γιατί δεν προχωρά το θέμα αφού και οικόπεδο έχει αγοραστεί και πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ μπορούν να εξασφαλιστούν. Υποθέσεις κάνουμε, φήμες πολλές υπάρχουν ( που ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν) αλλά τίποτα δεν ακούμε από επίσημα χείλη.

Κε Δήμαρχε,  μέρα που είναι σήμερα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους  σας καλούμε και σας παρακαλούμε να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα. Σας υπενθυμίζω κε Δήμαρχε τι είχατε δηλώσει δύο χρόνια πριν στις 20 Νοεμβρίου του 2015 «Αμετακίνητη προσπάθειά μας είναι να στεγαστεί το 1ο Λύκειο όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορία του και στις ανάγκες της πόλης».

Σας το ζητάν οι μαθητές του σχολείου μας, σας το ζητούν τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να είμαστε στα λυόμενα. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε μικρή βροχή να γεμίζουν νερά οι αίθουσες και σε κάθε μεγαλύτερη να πλημυρίζει το σχολείο. Είναι άδικο οι μαθητές μας να παλεύουν με το κρύο το χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι μέσα σε αίθουσες κλουβιά  με μόνο όπλο το air-condition και το ρεύμα να πέφτει συνέχεια. Πολλά, πολλά προβλήματα για τα οποία έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει και τα γνωρίζετε καλά. Και δεν έφταναν όλα αυτά σε λίγο θα εγκατασταθεί  η λαϊκή αγορά  ακριβώς δίπλα.  Το ήδη μικρό οικόπεδο μίκρυνε για να γίνει δρόμος πρόσβασης προς τη λαϊκή και  τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. Φανταστείτε Τετάρτη πρωί το σχολείο να κάνει μάθημα και ακριβώς κάτω από τα παράθυρα οι πωλητές να διαλαλούν τα εμπορεύματα τους. Και όλα αυτά το έτος 2017.

Ελπίζουμε να υπάρχουν ανοιχτά αυτιά στη δημοτική αρχή της πόλης μας  να ακούσουν τη φωνή αγωνίας και διαμαρτυρίας μας και να λύσουν το πρόβλημα χωρίς «θα» και χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται ποτέ. Δεν θέλουμε υποσχέσεις, θέλουμε λύση κα τη θέλουμε σύντομα. ΄Η να μας πείτε ντόμπρα και σταράτα ότι δεν γίνεται αυτό και να μην περιμένουμε να χτιστεί σχολείο.

Του Γιώργου Φωτεινόπουλου, Μαθηματικού

Νέου Διευθυντή του 1ου Λυκείου Πύργου

Όλη η επικαιρότητα