Αθλητισμός Ηλεία

1O RUN PYRGOS: Ο Μαρίνης Τσούκας μεγάλος νικητής στα 4.000 μέτρα!

Όλα τα αποτελέσματα!
Ακούστε το άρθρο

Το κορυφαίο γυμναστικό-δρομικό γεγονός της χρονιάς διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στον Πύργο. Περισσότερα από 1500 νέοι, αγόρια, κορίτσια, νέοι, άντρες και γυναίκες από τον Πύργο και από άλλες περιοχές του νομού συμμετείχαν στο 1ο Run Pyrgos – Evo Sport και πάνω από 2.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν τη διήμερη εξέλιξή του, χαρακτηρίζοντάς το απολαυστικό, συναρπαστικό και χορταστικό.

Το Σάββατο οι διοργανωτές με τη συμμετοχή παιδιών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών εκτέλεσαν πρόγραμμα δρομικών – αλτικών – δυναμικών – κινητικών ασκήσεων, σκυταλοδρομίες και ασκήσεις νευρομυικής συναρμογής. Εκατοντάδες παιδιά απόλαυσαν το πρόγραμμα με κέφι. Υπήρξαν έξι σταθμοί όπου ισάριθμοι γυμναστές έδιναν τις οδηγίες για τις ασκήσεις που διεξήχθησαν ως παιχνίδια. Μουσική και χορό πρόσφεραν η «Χοροκίνηση» με τις Πόπη Παναγοπούλου και Γωγώ Γιαμπαστή καθώς και η Βάσω Τσαντίλη με το σύλλογο ρυθμικής γυμναστικής «Ίρις».

Στο φινάλε το χοροπάρτυ προσφοράς των κατασκηνώσεων «Olympia Camp» ικανοποίησε παιδιά και γονείς που χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ. Μετά από κλήρωση δύο συμμετέχοντες έλαβαν ωσ δώρο τη συμμετοχή τους στις θερινές κατασκηνώσεις προσφορά του Olympia Camp. Το πάρτι είχε και face painting με την πιτσιρικαρία να το χαίρεται ιδιαιτέρως.

Ό,τι και να γράψει ή να σχολιάσει γι αυτό που σκέφτηκαν, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν οι γνωστοί καθηγητές Φυσικής Αγωγής Θοδωρής Βαγγόπουλος (Νέος Ατρόμητος Λαστεΐκων), Κώστας Σκαρτσιάρης (Αίολος Πύργου) και Παναγιώτης Παυλόπουλος (Γ.Σ. Άθληση Πύργου) δεν θα είναι στον υπερθετικό βαθμό. Για να διεξαχθεί το αθλητικό  πρόγραμμα δαπανήθηκαν εκαντοντάδες ώρες δουλειάς και οι δυνάμεις της πόλης και του νομού αιρετοί – επιστημόνες – εθελοντές – επιχειρήσεις – πολίτες – γιατροί – νοσοκόμοι – σωματεία και η Ελληνική αστυνομία συγχρονίστηκαν για το αποτέλεσμα που δικαίωσε τους πάντες και ευχαρίστησε αγωνιζόμενους και θεατές.

Ο Δήμος Πύργου, η Περιφερειακή Ενότητα, η ΔΗ.ΚΕ.Π ήταν οι συνδιοργανωτές. Δεκάδες οι χορηγοί – οικονομικοί υποστηρικτές. Οι εθελοντές του Συλλόγου Καταρραχίου Πύργου, ο πολιτιστικός Σύλλογος «Πύργος» και οι εθελοντές του Δήμου Πύργου.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, χαρακτήρισε την εκδήλωση «κύμα αισιοδοξίας» και «τσουνάμι χαράς» αποκαλύπτοντας πως οι εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους θα συνεχιστούν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς στην παραλία, καθώς και με μεγάλη συναυλία στην πλατεία.

Τα Γυμνάσια κάλυψαν 2.000 μέτρα φτάνοντας από την αφετηρία μέχρι την πλατεία Καλάκου και επιστροφή στον τερματισμό από την οδό Μανωλοπούλου και Μιαούλη.

Οι δρόμοι

Οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων έτρεξαν 1000 μέτρα με αφετηρία την πλατεία Σάκη Καράγιωργα και δια μέσου των οδών 28ης Οκτωβρίου-Μυστρά-Μανωλοπούλου-Μιαούλη και τερματισμό στην πλατεία, στο ύψος του Αγίου Νικολάου.

Ο αγώνας των μαθητών και μαθητριών δεν περιλάμβανε διακρίσεις και απονομές στις μικρότερες ηλικίες και αυτό για να δοθεί ένας συμβολισμός: «τρέχουμε όλοι μαζί, δίνουμε ζωή στην πόλη μας». Διακρίσεις και το στοιχείο του συναγωνισμού είχαν οι μαθητές και μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων Ε’ και ΣΤ’ . Άπαντες έλαβαν για την συμμετοχή τους αναμνηστικό δίπλωμα.

Ο αγώνας των ενήλικων ήταν 4.000 μέτρων όπου οι αγωνιζόμενοι/ες κάλυψαν δύο φορές τη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων. Στη διάρκεια των αγώνων η γνωστή δασκάλα χορού Δήμητρα Μπέρτσου των σχολών “Shall We Dance” με τα κορίτσια της, διασκέδασε με χορούς, συμμετέχοντες και θεατές.

Αποτελέσματα

Αγόρια δημοτικού
1ος Παπουτσογιαννόπουλος Νικόλαος Ε’ τάξη
2ος Σκίπης Μάριος-Διονύσιος ΣΤ’ Τάξη
3ος Αλτάνης Νικόλαος Ε’ Τάξη

Κορίτσια δημοτικού
1η Αγγελάτου Ανθή ΣΤ’ Τάξη
2η Παπουτσογιαννοπούλου Αθηνά Δ’ Τάξη
3η Καραπαναγιώτη Μαρία Δ’ τάξη

Αγόρια γυμνασίων
1ος Αλτάνης Χαράλαμπος Β’ τάξη
2ος Πολυχρονίδης Κωστής Γ’ τάξη
3ος Κουρουβάνης Ηρακλής Β’ τάξη

Κορίτσια γυμνάσια
1η Αντίοχου Μαρία Α’ τάξη
2η Κομιώτη Κωνσταντίνα Β’ τάξη
3η Ποϊραζίδη Παναγιώτα-Χριστίνα Α’ τάξη

Αγόρια λυκείων
1ος Καστής Φώτιος Β’
2ος Κολιτσόπουλος Αρίωνας Α’
3ος Θεοδωρόπουλος Χαράλαμπος Α’

Κορίτσια λυκείων
1η Κρανίτη Σοφία Β’
2η Ζάγκλη Σοφία Α’
3η Δάρρα Μαρία Νίνα Β’

Άντρες
1ος Τσούκας Μαρίνης
2ος Μικελόπουλος Κυριάκος
3ος Τζανέτος Διονύσιος

Γυναίκες
1η Σταυροπούλου Έφη
2η Παπαγεωργακοπούλου Μαρία
3η Δημοπούλου Νίκη

Παραβρέθηκαν πολλοί αιρετοί στη διάρκεια των εκδηλώσεων και μίλησαν για τη σημασία του αθλητισμού γενικά και στην ιδιαίτερα στην πόλη. Στις απονομές ο δήμαρχος Πύργου έκανε την πρώτη απονομή στα παιδιά του πρώτου αγώνα και ακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι: Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος και Πρασίνου Μαρίνης Αχτύπης. Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Χρήστος Δημόπουλος. Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος και συμβολικά την τελευταία απονομή πραγματοποίησαν ο αλυτάρχης του αγώνα κ. Σάκης Καίσαρης και ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ κ. Μιχάλης Αποστολόπουλος,

Στην οργανωτική επιτροπή Πρόεδρος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δ. Νικολακόπουλος με επίτιμο Πρόεδρο τον βετεράνο ποδοσφαιριστή Χρήστο Δημόπουλο, πρόεδρο της ΔΗΚΕΠ και αντιπρόεδρο τη Φλώρα Παπαγιαννάκη. Αλυτάρχης ο Σάκης Καίσαρης με μέλη της οργανωτικής επιτροπής τους : Κώστα Σκαρτσιάρη, Παναγιώτη Παυλόπουλο και Θεόδωρο Βαγγόπουλο Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Την επιτροπή συγκρότησαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι : Ιωάννης Πλεμμένος, Ιωάννης Αργυρόπουλος και ακόμη ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος Ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος και προπονητής του Πανηλειακού, ο Μάκης Κόκκαλης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Μαρία Μοσχοπούλου  Σύμβουλος Αθλητισμού.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα