Ηλεία Ποδόσφαιρο

1ο Τουρνουά Star Cup 2018: Ογδόντα ομάδες σε ένα μεγάλο τουρνουά

Ακούστε το άρθρο

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό event του καλοκαιριού στην Ηλεία, αλλά ίσως και η μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο τμημάτων ανάπτυξης, θα είναι το τουρνουά Star Cup, που διοργανώνει ο Αστέρας Αμαλιάδας, μαζί με τη Soccer Link και με την υποστήριξη από τους Δήμους Ήλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού. Μια διοργάνωση σε τρεις πόλεις, σε δέκα γήπεδα, με τη συμμετοχή ογδόντα ομάδων και πάνω από χιλίων μικρών ποδοσφαιριστών. Το Star Cup, θα διεξαχθεί 16-19 Ιουνίου και θα συγκεντρώσει τα βλέμματα της δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Οι κατηγορίες θα είναι τέσσερις. Το Παιδικό, το Παμπαδικό, το Junior και το Pre Junior. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στα τρία γήπεδα της Αμαλιάδας (κεντρικό, βοηθητικό, γήπεδο Ακαδημιών), στα δυο γήπεδα του Τραγανού (κεντρικό, βοηθητικό), στα δυο γήπεδα Λεχαινών και Νεοχωρίου, καθώς και στα τρία γήπεδα του Green Camp στη Μυρσίνη.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος

Οριστικοποιήθηκαν οι σύλλογοι που θα λάβουν μέρος στο Star Cup. Ο κάθε σύλλογος, θα εκπροσωπηθεί με περισσότερες από μια ομάδες, αφού ως γνωστόν, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες.
Οι ομάδες είναι: Ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο Ατρόμητος Περιστερίου, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αίολος Πύργου, ο Ξενοφών Κρεστένων, το Ψυχικό, ο Αστήρ Χαλανδρίου, η Αθηναΐς, ο Απόλλων Χαλανδρίου, η Δάφνη Χαϊδαρίου, η Καισαριανή, το Καματερό, ο Ολυμπιακός Αμαλιάδας, ο Γκυζιακός, η ακαδημία ποδοσφαίρου της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Χαλάνδρι, ο Αχιλλέας Νεοχωρίου, η ΑΕ Χαλκηδόνας, οι Λέοντες Αμαλιάδας, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως και η ακαδημία ποδοσφαίρου Πύργου του Ολυμπιακού ΣΦ Πειραιώς.

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ(Προπονητής Ακαδημιών Αστέρα Αμαλιάδας):

«Μια πρωτοποριακή κίνηση»!

Μιλώντας στην «Πατρίς – Σπορ», ο προπονητής των Ακαδημιών του Αστέρα Αμαλιάδας, Λύσανδρος Τζαβάρας τόνισε: «Θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Αστέρα αυτή τη διοργάνωση, καθώς κατάφερε να φέρει στην Ηλεία πολλές Αθηναϊκές ομάδες, που δύσκολα βγαίνουν εκτός Αθηνών! Βέβαια  περίμενα  τη συμμετοχή περισσοτέρων Ηλειακών Ομάδων, αλλά όπως έχουμε ξανα – τονίσει στο παρελθόν, αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη γενικότερα των υποδομών, όπου λίγες ομάδες, δίνουν έμφαση! Σίγουρα θα είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για όλους μας, και πολύ περισσότερο για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος! Και φυσικά μια οικονομική  «ανάσα» για τις περιοχές που θα λάβουν μέρος οι αγώνες! Οπωσδήποτε πρόκειται για μια πρωτοποριακή διοργάνωση, που θα πρέπει να επαναληφθεί …»!

Όλη η επικαιρότητα