WEB tv Αθλητισμός

1st Goalkeeper Camp 2020: Με «Κάρα» και συγκινητικές βραβεύσεις η εντυπωσιακή τελετή λήξης! (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακό τρόπο, υψηλό προσκεκλημένο τον Πυργιώτη Πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 Γιώργο Καραγκούνη, βραβεύσεις ανθρώπων που άφησαν το δικό τους στίγμα στην θέση του τερματοφύλακα στην Ηλεία, διαγωνισμούς πέναλτι αλλά και δεκάδες πυροτεχνήματα, έπεσε η αυλαία του 1st Goalkeeper Camp 2020 την περασμένη Κυριακή στην Μαραθιά.

Το γήπεδο του Μελιτσόπουλου για μια ακόμα μέρα γέμισε ασφυκτικά από φίλους του ηλειακού και όχι μόνο ποδοσφαίρου, οι οποίοι έδειξαν να απολαμβάνουν την πρωτοβουλία των Ανδρέα Αντωνόπουλου, Παναγιώτη και Γιώργου Λαδά που με τον συντονισμό του Παναγιώτη Παναγούτσου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Στην λαμπερή βραδιά βραβεύτηκαν ο «ήρωας του Γκρατς”», Γρηγόρης Πλιάτσικας, ο οποίος το 1973 υπέγραψε την ευρωπαϊκή πορεία της Παναχαϊκής,  ενώ πέρασε σαν τερματοφύλακας και από τον Πανηλειακό, ο Πρωταθλητής Ελλάδας του 1982 με τον Ολυμπιακό, Άρης Ρουμελιώτης, ο  πορτιέρο του Πανναυπλιακού στη Β΄ Εθνική, Μιχάλης Κανελλακόπουλος, η «αράχνη» του Αστέρα Αμαλιάδας, Ορέστης Δικαίος, και ο Άρης Λαδάς, μεγάλος γκολκίπερ του Πανηλεικού στην εποχή του, με τους γιους του, Πάνο και Γιώργο να αποδεικνύουν με την πορεία τους πως το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Τέλος, βραβεύτηκε ο Άρης Κουλούρης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, υπό την αιγίδα της οποίας έλαβε χώρα η διοργάνωση αλλά και ο τερματοφύλακας Βασίλης Δασκαλόπουλος για την ψυχική δύναμη που έδειξε, επανερχόμενος άμεσα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το «παρών» στην τελετή λήξη έδωσε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Προηγήθηκε διαγωνισμός πέναλτι ανάμεσα στους συμμετέχοντες, με τον Πέτρο Βυθούλκα της Νίκης Τραγανού να αναδεικνύεται νικητής στους άνδρες και την Αγγελική Θεοδωροπούλου από τον ίδιο σύλλογο νικήτρια στις γυναίκες.

Ο Γιώργος Καραγκούνης
Ο επίτιμος καλεσμένος της τελετής λήξης του 1st Goalkeeper Camp 2020, Γιώργος Καραγκούνης, μια μέρα μετά την συμπλήρωση 16 χρόνων από την κατάκτηση του Euro 2004 με την Εθνική Ελλάδος, βρέθηκε στην Μαραθιά και δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Είναι ωραία να συναντάς πολλά παιδιά σε ένα καμπ, να έχουν φιλοδοξίες και όνειρα τα οποία εύχομαι να πραγματοποιήσουν και να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν! Με την ευκαιρία της λήξης του καμπ, εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και υγεία και με το καλό να επανέλθουν τη νέα σεζόν στις  προπονήσεις».

Τι δήλωσαν οι διοργανωτές

Παναγιώτης Λαδάς: «Εδώ στην Μαραθιά, σε αυτό το καταπληκτικό γήπεδο πραγματοποιήθηκε το 1st Goalkeeper Camp 2020 το οποίο ήταν σκέψη τριών ενεργών τερματοφυλάκων, εμένα, του αδελφού μου Γιώργου και του Α. Αντωνόπουλου όμως δεν θα είχε γίνει πράξη χωρίς την πολύτιμη βοήθεια στην διοργάνωση του Π. Παναγούτσου αλλά και όλου του κόσμου που αγάπησαν την εκδήλωση και βρέθηκαν κοντά μας. Περίπου 54 τερματοφύλακες πήραν μέρος σε αυτό το καμπ, που είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο για τα ελληνικά δεδομένα όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει πολύ όρεξη, πολύ ταλέντο και πολύ μέλλον για αυτό τον Νομό προκειμένου να δουλέψει και να ετοιμάσει τους επόμενους τερματοφύλακες όχι μόνο της Ηλείας αλλά και γιατί όχι της Σούπερ Λιγκ».

Ανδρέας Αντωνόπουλος: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε και ετοιμάσαμε κάτι πολύ καλό για την θέση του τερματοφύλακα. Νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά, οι συμμετοχές ήταν πολλές, πολλοί τερματοφύλακες από τον Νομό έλαβαν μέρος και ευελπιστώ ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεκινήσουν σωστά σε αυτή τη θέση. Προσπαθούμε να διδάξουμε τα απλά, τα βασικά, πως μπορεί να ξεκινήσει ένα μικρό παιδί. Θέλω και πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ!»

Γιώργος Λαδάς: «Στόχος μας ήταν η γιορτή του τερματοφύλακα. Όλα τα παιδιά έχουν χαμόγελο στο πρόσωπο γι’ αυτή την βδομάδα που πέρασαν και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε!»

Παναγιώτης Παναγούτσος: «Θεωρώ ότι όλα κύλησαν πάρα πολύ όμορφα. Η στήριξη του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και αυτό το είδαμε και την τελευταία ημέρα. Θα δώσουμε ραντεβού σίγουρα για το μέλλον, μπορεί σύντομα ή λίγο αργότερα αλλά η φροντίδα στον τερματοφύλακα είναι κάτι που έλειπε και πιστεύω ότι ήρθε για να μείνει!»

Όλη η επικαιρότητα