Ηλεία

2η Αιμοδοσία από την Δημοτική Αστυνομία Πύργου – «Μην ξεχνάμε … Δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές»

Ακούστε το άρθρο

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε το πρωί του Σαββάτου η Δημοτική Αστυνομία Πύργου, που σε συνεργασία με την Μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, διοργάνωσε την 2η Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Από την αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 28 φιάλες αίματος, μια προσφορά που θα σώσει αρκετές ανθρώπινες ζωές, που θα χρειαστούν άμεσα αίμα.

Και το ενθαρρυντικό της προχθεσινής αιμοδοσίας, είναι ότι πλήθος εθελοντών συμμετείχαν σε αυτή, δείχνοντας ότι ο ανθρωπισμός δεν έχει χαθεί …

Ο Αντιδήμαρχος Πύργου και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Αχτύπης στις δηλώσεις που έκανε για την επιτυχία της αιμοδοσίας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η δημοτική αστυνομία Πύργου και εγώ προσωπικά, ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας που αφιέρωσαν 5 λεπτά από το χρόνο τους για να βρεθούν στην 2η πολύ επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώσαμε σε συνεργασία με την ομάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Ήταν μια αιμοδοσία απόλυτα επιτυχημένη, αφού συγκεντρώθηκαν 28 πολύτιμες φιάλες με αίμα… Μην ξεχνάμε λοιπόν… Δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές».

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Αχτύπης θα μπορούσαν να έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες φιάλες αίματος, αλλά κάποιοι δεν μπόρεσαν να δώσουν για λόγους υγείας (πίεση κ.α). Επιπλέον ανέφερε πως θα ακολουθήσουν και άλλες αιμοδοσίες, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα βγει μητρώο και κάθε τέσσερις μήνες η δημοτική αστυνομία θα προχωράει στην διοργάνωση αιμοδοσίας, προκειμένου να συγκεντρώνει αίμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βοηθώντας έτσι και το τεράστιο έργο που επιτελεί το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα