Ηλεία Πολιτισμός

20 χρόνια Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσική σε Πύργο και Κατάκολο

Λαγογιάννης & Πετρόπουλος live στο Κατάκολο – Καντάδες & dj Kallahan στον Πύργο

Έως 24 Ιουνίου οι εκδηλώσεις

21η Ιουνίου: η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και η αφορμή εδώ και 20 χρόνια, χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ζωντανά την μουσική σε χιλιάδες πολίτες και μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει, να γνωρίσει και να απολαύσει πολλές φορές σε απρόσμενα σημεία της χώρας, μουσικές όλων των ειδών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεχίζονται και αυξάνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού στον Πύργο για τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Χθες και προχθές στο θέατρο «Απόλλων», οι σπουδαστές του Παραρτήματος Πύργου του Ελληνικού Ωδείου – Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς» 1932 εισέπραξαν το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που προσήλθε να παρακολουθήσει τις συναυλίες τους.

Απόψε η Μικτή Χορωδία Πύργου θα βγει για την καθιερωμένη της καντάδα στους δρόμους και τα στενά της πόλης, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μια ανάσα δροσιάς, στον Πολυχώρο «Agora» στο Κατάκολο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα live με τον Πυργιώτη Γιώργο Λαγογιάννη με έντεχνα κυρίως κομμάτια, καθώς και τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο και τη μπάντα του, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Γαστούνη και θα ερμηνεύσει και τα δικά του τραγούδια και διασκευές σε πιο alternative-pop ύφος.

Για όσους παραμείνουν στην πόλη, ο dj Πάνος Καραχάλιος έχει ετοιμάσει ένα σπέσιαλ σετ ειδικά για τη Γιορτή στην ταράτσα του «Sherlock» στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

 

Παρασκευή 21 Ιουνίου

-20:30 – Καντάδες στα στενά του Πύργου από τη Μικτή Χορωδία Πύργου

-21:30 – Live με τους Γιώργο Λαγογιάννη (έντεχνο) και Κωνσταντίνο Πετρόπουλο και τη μπάντα του (alternative-pop) στον Πολυχώρο Agora Open Hall στο Κατάκολο

-21:30 – Dj set από τον dj Πάνο Καραχάλιο στην ταράτσα του «Sherlock»

Σάββατο 22 Ιουνίου

-20:00 – Συναυλία στο θέατρο «Απόλλων» με έργα για πιάνο, βιολί από τους σπουδαστές του Ωδείου «Ολύμπιον»

-21:30 – Party-Dj set από τους djs Daio & Johnny Kintz στον Πολυχώρο Agora Open Hall στο Κατάκολο

Κυριακή 23 Ιουνίου

-20:00 – Live με τα σχήματα: «Kollibri sessions» (blues-folk), «Άννυ Όντρα» (ρεμπέτικο-σμυρναίικο, παραδοσιακό) και «Λαϊκή ρεμπέτικη ορχήστρα» στον Πολυχώρο Agora Open Hall στο Κατάκολο

-20:00 – Συναυλία στο θέατρο «Απόλλων» με έργα για πιάνο, κλαρινέτο, σαξόφωνο από τους σπουδαστές του Ωδείου «Ολύμπιον»

Δευτέρα 24 Ιουνίου, 20:00

Συναυλία στο θέατρο «Απόλλων» με κλασσική & σύγχρονη μουσική από τους σπουδαστές πιάνου, κιθάρας, σύγχρονου τραγουδιού και μπουζουκιού του Ωδείου «Ολύμπιον»

Όλη η επικαιρότητα