Μεσσηνία

20 χρόνια κάθειρξης και στο δεύτερο Αλβανό για τη ληστεία στο Πετροχώρι

Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας νεαρός Αλβανός για τη ληστεία δύο αδελφών στο Πετροχώρι Μεσσηνίας τον Ιούνιο του 2013.
Για την ίδια ληστεία κατηγορούμενοι είναι άλλοι τρεις ομοεθνείς του. Ο ένας, μάλιστα, έχει συλληφθεί και καταδικασθεί σε 21 χρόνια κάθειρξης.
Ο νεαρός Αλβανός, ο οποίος κρατείται στις φυλακές για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Αλβανία, χθες δεν παραδέχθηκε τη ληστεία στο Πετροχώρι, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πρώτη φορά έρχεται στη Μεσσηνία.

Άγρια ληστεία
Τον Ιούνιο του 2013, ξημερώματα, τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι δύο αδελφών στο Πετροχώρι Ρωμανού και τους ακινητοποίησαν. Έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του άντρα με ιατρικές γάζες, τον φίμωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο με γροθιές και στα πόδια με ένα ρόπαλο. Στην αδελφή του, η οποία ήταν κατάκοιτη και βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, έκλεισαν το στόμα με μια πετσέτα, απειλώντας πως αν δε σταματήσει να φωνάζει θα τη σφάξουν, ενώ τη χτυπούσαν συνέχεια στη μέση και στο θώρακα με μπουνιές.

Αρνήθηκε
Ακολούθως έψαξαν όλο το σπίτι και αφαίρεσαν από τον άντρα 700 ευρώ και από τη γυναίκα 800 ευρώ. Οι ληστές, μάλιστα, δε δίστασαν να κλέψουν και τα σκουλαρίκια που φορούσε η κατάκοιτη γυναίκα.
Μάλιστα, χθες ο ηλικιωμένος άντρας που κατέθεσε είπε ότι λίγες ώρες μετά η αδελφή του πέθανε, ενώ τόνισε πως έναν από τους δράστες τον είχε πάρει στα χωράφια του για δουλειά.
Η Αστυνομία τότε, με αφορμή ληστείες που είχαν διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2013 τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε Αρκαδία και Μαγνησία, προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, διαπιστώνοντας ότι σε όλες τις περιοχές που είχαν διαπραχτεί ληστείες είχαν εντοπισθεί τα κινητά τηλέφωνα των συγκεκριμένων Αλβανών.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος Αλβανός είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ληστεία και δε γνωρίζει κανέναν από τους υπολοίπους δράστες. Ισχυρίσθηκε, δε, ότι το τηλέφωνο που λένε ότι του ανήκει και εντοπίσθηκε στην περιοχή της ληστείας, δεν το γνωρίζει.
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει έρθει ποτέ στη Μεσσηνία και πως έχει τέτοιο βαθμό αναπηρίας στο χέρι, που δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τσιγάρο, όχι ρόπαλο.
Ωστόσο, το δικαστήριο δε δέχτηκε τους ισχυρισμούς του, ενώ επισημάνθηκε ότι τον έχει κατονομάσει ως συνεργό και ο άλλος Αλβανός που έχει καταδικασθεί και παραδεχθεί τη ληστεία.

tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα