Ηλεία

20 χρόνια προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση

kafyras_xaralampos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία των δημάρχων και των εκπροσώπων των δήμων, αλλά και όλων των συνεργατών του από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που του έδωσαν τις ευχές για υγεία και καλή συνέχεια στο έργο του, έγινε χθες η αποχαιρετιστήρια τελετή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπου Καφύρα, μέσα από την οποία, ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε ενώ τόνισε πως θα συνεχίσει να είναι ενεργός πολίτης προτείνοντας πάντα για το καλύτερο του τόπου.

Με λόγια ευμενή μίλησαν κατά τη διάρκεια της τελετής και οι στενοί συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπου Καφύρα, οι οποίοι με τη σειρά τους, δήλωσαν, πως είχαν δίπλα τους έναν άνθρωπο δυναμικό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «δάσκαλο» και «πραγματικό συνεργάτη».

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, οι δήμαρχοι, Κρεστένων Κώστας Μπαλιούκος, Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο αναπληρωτής δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, ο αντιδήμαρχος Πύργου Κώστας Μποσμής, ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας, ο πρώην βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, εκπρόσωποι φορέων της Ηλείας καθώς και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Είπαν για τον Χ. Καφύρα

Τον κύκλο των ομιλιών ξεκίνησε η Διευθύντρια Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας, Έβελιν Καρακίτσου που τόνισε πως ο Χαράλαμπος Καφύρας υπήρξε ένας πραγματικός συνεργάτης, ο οποίος σεβόταν την προσωπικότητα των συνεργατών του και στεκόταν δίπλα τους φίλος και συμπαραστάτης σε ό,τι κι αν προέκυπτε.

«Όσοι από εμάς παραμείνουν σε αυτή τη θέση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διατηρώντας βαθιά μέσα μας ότι έχει χαραχθεί σε λόγια, χαρτιά, σκέψεις και συναισθήματα από τη συνεργασία μαζί σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε», είπε μεταξύ άλλων η κα Καρακίτσου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Μικέλης που ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Η συνεργασία μας ήταν καλή και τις καλές και τις κακές στιγμές. Θεωρώ πως θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Δεν έχουμε πολλά παράπονα σαν σύλλογος, είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας και του ευχόμαστε αν συνεχίσει στον πολιτικό βίο καλή συνέχεια».

Για την συνεργασία του με τον Χαράλαμπο Καφύρα, κατά την περίοδο 2007-2010 μίλησε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Ευγένιος Μπαλκάμος που τόνισε ότι: «Τον γνώρισα ως συνάδελφο και υπάρχουν πολλές στιγμές που θα μπορούσα να ανακαλέσω στη μνήμη μου και δεν μπορώ να ξεχάσω την συνεργασία που είχαμε το 2007-2010. Οι πρώτες προτεραιότητες ήταν η περιφερειακή ανάπτυξη και σε αυτό ο Λάμπης ο Καφύρας ήταν ο δάσκαλός μου».

Τις ευχές του για καλή συνέχεια αλλά και συγχαρητήρια για το θάρρος που επέδειξε, να μην προχωρήσει άλλο παρά τις προτάσεις και προτροπές που είχε δεχθεί, έδωσε ο στενός συνεργάτης του Χαράλαμπου Καφύρα και πρώην αντιδήμαρχος Πύργου, Λεωνίδας Δημουλιάς.

«Με τον Νομάρχη μου περάσαμε στιγμές καλές, αγαπημένες. Θέλω να του ευχηθώ τώρα που σταματάει μπράβο για το θάρρος του να το πράξει και εύχομαι να είναι καλός οικογενειάρχης και να είναι καλά σε ό,τι κάνει».

Τέλος τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, ο οποίος συνδέεται πολλά χρόνια με δεσμούς φιλίας με τον κ. Καφύρα για τον οποίο ανέφερε ότι: «Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μια τυπική παρουσία αλλά είναι μια παρουσία συνειδητή που συνδέεται με την δημιουργική παρουσία στην Ηλεία ενός πολιτικού προσώπου της σχολής του έργου και ο Λάμπης ο Καφύρας είναι της σχολής του έργου. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν μπορεί να ρυθμίσει τις τύχες του κόσμου. Θα κριθεί από την πολιτική εντιμότητα και το πόσο μπόρεσε και βρέθηκε δίπλα στους υπαλλήλους για την ενεργοποίηση εκείνου του ανθρώπινου δυναμικού χωρίς το οποίο δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι. Να ευχηθώ να είναι καλά, να έχει υγεία εκείνος και η οικογένειά του και να έχει επιτυχία σε όποιο μετερίζι εκείνος επιλέξει να διοχετεύσει τις δημιουργικές του δυνατότητες».

«Έδωσα το είναι μου για το καλύτερο»

Αρκετά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, λίγη ώρα αργότερα, από το βήμα του συνεδριακού κέντρου της Π.Ε. Ηλείας ανέφερε ότι: «Με τη λήξη της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας συμπληρώνεται ένας 20ετής κύκλος προσωπικής ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν χώρο που πραγματικά αγάπησα παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισα. Σε όλο αυτό το διάστημα πιστεύω ότι κατάφερα να γίνω όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος για τους συμπολίτες μου. Έτσι παραδίδω την σκυτάλη καθαρά και με ψηλά το μέτωπο αποκομίζοντας ως ανεκτίμητη περιουσία τον σεβασμό τον καλοπροαίρετο χαιρετισμό και το χαμόγελο όλων ανεξαιρέτως των συμπατριωτών μου και όχι μόνο. Φτάνοντας στο τέλος της Διοικητικής και ταυτόχρονα της αυτοδιοικητικής μου πορείας αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και συναισθήματα. Αυτά τα 8 χρόνια που είχα την τιμή να είμαι στο τιμόνι της Νομαρχίας Ηλείας πριν και Π.Ε Ηλείας τώρα με τη ψήφο του Ηλειακού Λαού και την εμπιστοσύνη, έδωσα όλες τις δυνάμεις μου, κάθε ικμάδα από το είναι μου, για να πάει πιο μπροστά, για να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων, των ντόπιων και των επισκεπτών. Ξέρετε ότι κάθε μέρα αγωνιούσα και πάλευα μαζί σας για το καλύτερο. Μακροχρόνια προβλήματα λύθηκαν, άλλα έχουν δρομολογηθεί για λύση.

Σε όλη μου την πορεία δε λύγισα στις ελάχιστες, μεμονωμένες, μικρόψυχες και άδικες κριτικές που έγιναν για προσωπικό όφελος και με σκοπιμότητα, γιατί με τις αρχές και τις αξίες που μου χάρισαν οι γονείς μου διαμόρφωσα το δικό μου κώδικα αξιών. Δύναμή μου η γνώση, η πολύπλευρη ενημέρωση, η υπομονή, η δύναμη των επιχειρημάτων, ο δημοκρατικός διάλογος και προπαντός η κοινή λογική που πιστεύω πως είναι και το ζητούμενο της εποχής μας. Στη διαδρομή μου αυτή είχα με όλους σας προσωπική σχέση και συνεργασία. Με πολλούς μάλιστα από σας πορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί για τις ίδιες αρχές, αξίες και στόχους. Νιώσαμε χαρές αλλά και πίκρες.

Στις τελευταίες εκλογές αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος, παρά τις κρούσεις, τις προτροπές και τις προτάσεις που είχα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάψω να είμαι ενεργός πολίτης, να ενδιαφέρομαι για τα κοινά, να αγωνίζομαι για τη λύση των προβλημάτων του, να έχω τις ίδιες αγωνίες με εσάς για το παρόν και το μέλλον του.

Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Ηλείους που επέδειξαν εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τόσο στη Αυτοδιοικητική όσο και στη διοικητική μου διαδρομή, ανεξάρτητα των όποιων πολιτικών πεποιθήσεων ή εντάξεων. Τυχόν αντιπαραθέσεις και μικροαντιδικίες, τις θεωρώ ασήμαντες και ότι δεν έγιναν ποτέ από πρόθεση ή σκοπιμότητα.

Με βαθιά συγκίνηση, σας αποχαιρετώ και εύχομαι σε όλους σας κάθε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Έχοντας ως αρχή μου ότι «τον σεβασμό και την εκτίμηση τα εμπνέεις και δεν τα επιβάλεις», θέλω να πιστεύω ότι και στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή πορεύτηκα με τις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, ερμηνεύοντας τις περισσότερες φορές το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου και πάντα υπέρ των συμπολιτών μου Ηλείων και των συναδέλφων.

Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, χειρίστηκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα θέματα Διοικητικής φύσης και θεωρώ ότι έδωσα τις πρέπουσες λύσεις.

Αν και σε ένα αποχαιρετισμό, δεν μπορεί κανείς να εκφράσει όλα τα συναισθήματά του, θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους υπάλληλους όλους παρόντες και απόντες εν ενεργεία και συνταξιοδοτηθέντες τους Προϊσταμένους, τους Διευθυντές, καθώς και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων, με τα οποία συνεργάστηκα όλο αυτό το διάστημα, για τις άοκνες προσπάθειες που ο καθένας τους κατέβαλε από τη θέση που κατείχε, προσπάθειες που είχαν ως αποτέλεσμα την άψογη και υποδειγματική λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας της Π.Δ.Ε. και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πριν.

Επίσης, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, Συνάδελφους Περιφερειακούς και Νομαρχιακούς Σύμβουλους, τους Δημάρχους των περιφερειακών Δήμων, αλλά και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τη στήριξη, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους άλλους φορείς και αρχές του νομού μας, οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο μας έγκαιρα και αποτελεσματικά

Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ο οποίος υπήρξε αρωγός μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια υλοποίησης των στόχων μας, καθώς επίσης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο και το σεβαστό κλήρο της τοπικής Εκκλησίας, με των οποίων τις ευλογίες και ευχές πορευόμασταν.

Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης και φεύγω πλουσιότερος σε εμπειρίες και γνώσεις. Παίρνω μαζί μου τις ευχάριστες στιγμές. Παραδίδω τη σκυτάλη στον φίλο μου νέο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο με τις θερμότερες ευχές για προσωπική υγεία και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας αποχαιρετήσω, να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ σε όλους δύναμη, υγεία, χαρά και προκοπή». 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα