Αρθρογραφία

2022: Υγεία, αγάπη, ζωή

Αγάπη από τον Δημήτρη Γεωργόπουλο

Καλή Χρονιά αγαπηµένοι µου Νέα χρονιά, νέες ευχές, νέες επιθυμίες.

Σε κάθε αλλαγή του χρόνου, έχουμε νέες ελπίδες. Δύο χρόνια πέρασαν με
το «φάντασμα» της πανδημίας και μας έκαναν όλους να νοσταλγούμε την εποχή της ανεμελιάς και της προσδοκίας.

Υπάρχει μόνο μια κοινή αίσθηση των πραγμάτων που έχουν ζημιωθεί μέσα από αυτή τη δοκιμασία. Την πρώτη ευχή τη δίνουμε για την ΥΓΕΙΑ, που τη συνδυάζουμε πάντα με την ΑΓΑΠΗ.

Στη συνέχεια ας κάνουμε όλοι μας μια μεγάλη ευχή: «Να αγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα πιο σφιχτά χωρίς φόβο…».

Ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος που ζει στην Αμαλιάδα, έχει κάνει ένα δημιουργικό ημερολόγιο ζωής, στην ποιητική του έκφραση.

Αγκαλιάζει με την τρυφερότητά του, την ξεχωριστή του οικογένεια, τη γλυκύτατη γυναίκα του Μαντώ και θαυμάζει (όπως και εμείς) την ξεχωριστή πνευμονολόγο κόρη του Θεώνη, που ήταν η πρώτη γιατρός στην Ελλάδα που διαχειρίστηκε με τη σωστή διάγνωσή της τον Covid 19 και είναι παντρεμένη με τον μηχανικό – μηχανολόγο Δημ. Λύγουρα. Και τον γιό του, τον αξιόλογο υποδιευθυντή τραπ. Πειραιώς στην Αμαλιάδα Χρήστο Γεωργόπουλο παντρευμένο με τη δικηγόρο Εύα Χουρχούλη.

Με ταπεινότητα δέχεται τα λόγια των δικών μας επαίνων ο κύριος Δημήτρης Γεωργόπουλος, ο μοναδικός, ο ξεχωριστός άνθρωπος της πόλης της Αμαλιάδας που πάντα εκφράζει ΑΓΑΠΗ.

Όταν τον ακούς, μοιράζει τα ποιήματα της ψυχής του, και αμέσως με ένα μοναδικό
τρόπο τα και κάνει δικά σου. Όταν τον γνώσισα εδώ και 4 χρόνια συνειδητοποίησα ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μια ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ, με ένα μοναδικό τρόπο
επικοινωνίας, που «λειτουργεί» με τις σκέψεις του για τους άλλους, δείχνοντας, πάντα αυτό που νιώθει, την αγάπη…

Από καρδιάς μας είπε:

«Στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι τοποθέτησα… μια άδεια καρέκλα, ένα σερβίτσιο για να καθήσουν οι αναμνήσεις μας. Η αγάπη είναι ένα ταξίδι που έχει ανάγκη
από χαμόγελο, μα και αυτοσεβασμό. Σε κάθε βήμα της αφήνει τα αχνάρια της,
αυτό το λέμε ΑΓΑΠΗ.

Η αγάπη έχει ένα χάρισμα, κοιτάζει προς τα πίσω της, για να βλέπει τα χνάρια της. Η αγάπη δεν ξεχνάει…».

Στο μυαλό του ο κύριος Δημήτρης κάθε φορά κάνει την ίδια ερώτηση: «Πόσα χρόνια θα μιλάω και θα γράφω την ΑΓΑΠΗ;».

Εμείς, θα του ευχηθούμε να ελπίζει ότι θα γράφει για εκείνη και μετά τα 100 του χρόνια, γιατί είναι ο αγαπημένος όλων μας.

Γιατί ο ποιητής Δημήτρης Γεωργόπουλος έχει μια προσωπικότητα, καλοσυνάτη, γλυκιά, χαριτωμένη, αισιόδοξη αλλά και παθιασμένη, με την ΑΓΑΠΗ που κρύβει μέσα του και την μοιράζει απλόχερα… Καλή, καλύτερη Χρονιά σε όλους με ΑΓΑΠΗ

Όλη η επικαιρότητα