Ηλεία Κινηματογράφος Πολιτισμός

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους: Στο «Μέρες της φράουλας» το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο, η τελετή λήξης του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους.

Κατά την διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν και τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες του Φεστιβάλ με μεγάλο κερδισμένο την ταινία του Wiktor Ericsson «Μέρες της φράουλας» (παραγωγή Σουηδία- Πολωνία), που απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η αυλαία του 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους έπεσε χθες βράδυ στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο, παρουσία της υπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου η οποία έκανε μια σημαντική εξαγγελία για το μέλλον του θεσμού.   Αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά του στην παιδεία και τον πολιτισμό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξασφάλισε την χρηματοδότηση του φεστιβάλ για τα επόμενα τρία χρόνια, αυξάνοντάς την μάλιστα κατά 25%,  μέσω τριετούς προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας ΚΟΙΝΣΕΠ», προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το δημιουργικό και παιδαγωγικό του έργο. Μια σημαντική πρωτοβουλία για το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποδέκτες παιδιά και νέους που γιόρτασε φέτος τα 20 του χρόνια και σε πείσμα των δυσκολιών που κατά καιρούς αντιμετώπισε, κατάφερε να καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους του.

Η συγκλονιστική ταινία «Μέρες της φράουλας» του Βίκτορ Έρικσον, μια συμπαραγωγή Σουηδίας-Πολωνίας, με θέμα τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας αλλοδαπών εργατών σε μια φάρμα συγκομιδής φράουλας της Σουηδίας, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στο επετειακό, 20ο Φεστιβάλ Ολυμπίας. Ο απαγορευμένος έρωτας του έφηβου ήρωα της ταινίας για την κόρη του αφεντικού καθρεφτίζει τις έντονες κοινωνικές αντιθέσεις, αποδεικνύοντας πως ακόμα και η πολιτισμένη Σουηδία έχει την Μανωλάδα της.

Το βραβείο σκηνοθεσίας ταινίας μεγάλου μήκους απέσπασε  «Το ροκ συγκρότημα του χωριού» της Ρίμα Ντας από την Ινδία, η οποία ήταν παρούσα και το παρέλαβε συγκινημένη, μαζί με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την μικρή πρωταγωνίστριά της, Μπανίτα Ντας. Το κοριτσάκι, στην ταινία παλεύει με την φτώχια και της σκληρές συνθήκες ζωής και εργασίας σε έναν απέραντο υγρό κόσμο, όπου το νερό πλημμυρίζει το σπίτι της και καστρέφει τους ορυζώνες, μια από τις ελάχιστες πηγές τροφής της οικογένειας.

Το βραβείο σεναρίου απέσπασε η σοκαριστική, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία «Μικρό Λιμάνι» της Ιβέτα  Γκρόφοβα (Σλοβακία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία) που περιγράφει παραστατικά την αδιαφορία μιας νεαρής μητέρας για την δεκάχρονη  κόρη της που ζει σε αδιανόητες συνθήκες εγκατάλειψης και τελικά προσφέρει καταφύγιο σε δύο εγκαταλελειμμένα δίδυμα μωρά, χαρίζοντάς τους την αγάπη που ποτέ δεν δέχτηκε.

Το φεστιβάλ, που γιόρτασε τα εικοστά του γενέθλια, στέφθηκε με επιτυχία προβάλλοντας πάνω από 400 ταινίες σε 35 πόλεις της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας και διοργανώνοντας 40 εργαστήρια και 80 παράλληλες εκδηλώσεις. Στη δημοφιλή Camera Zizanio που προβάλλει δημιουργίες των ίδιων των παιδιών φέτος υποβλήθηκαν 1800 ταινίες απ’ όλον τον κόσμο.

Οι ταινίες που βραβεύτηκαν από τις κριτικές επιτροπές (αλλά και τις κριτικές επιτροπές παιδιών) έθιξαν καυτά θέματα της επικαιρότητας αλλά και της ανθρώπινης ιστορίας: εκμετάλλευση παιδιών, προσφυγάκια, συνθήκες διαβίωσης Ρομά, παιδιά θύματα του Ολοκαυτώματος, ρατσισμός, ξενοφοβία.

Ο διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης, θερμός υποστηρικτής του φεστιβάλ, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου και μεγαλύτερου χώρου στέγασης του φεστιβάλ –μια που το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» δεν επαρκεί πλέον –με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα.

Το κανάλι της Βουλή σε συνεργασία με το Φεστιβάλ, πρόσφατα εγκαινίασε μία  δίωρη κυριακάτικη ζώνη προβολής ταινιών για παιδιά και νέους καθώς και μια ωριαία πρωϊνή ζώνη με δημιουργίες παιδιών. Όπως υπογράμμισε ο υπεύθυνος προγράμματος της Τηλεόρασης της Βουλής Κώστας Δήμος, το κανάλι της Βουλής είναι το μόνο στην Ευρώπη που προβάλλει τέτοιες ταινίες.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι δήμαρχοι Πύργου και ‘Ηλιδας, Γαβριήλ Λιατσής και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που αναφέρθηκαν στην συμβολή του φεστιβάλ για την τοπική κοινωνία ενώ ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, πρόεδρος του φεστιβάλ και Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας,  χαιρέτησε την Λυδία Κονιόρδου, «που εκτός από υπουργός είναι και μια μορφή του ελληνικού πολιτισμού», και ευχαρίστησε τα παιδιά όλου του κόσμου που έστειλαν τις ταινίες τους στο φεστιβάλ. Ο κύριος Γεωργιόπουλος ανέφερε πως «δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα δύο τόσο μικρές πόλεις, κάθε Δεκέμβριο να γίνονται παγκόσμιες πόλεις μετέχοντας στο πολιτιστικό προϊόν αυτής της χώρας».

Η θερμή ομιλία της Λυδίας Κονιόρδου

Στη θερμή ομιλία της η κυρία Κονιόρδου ανέφερε πως πολλοί φίλοι της έλεγαν πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει στο Φεστιβάλ Ολυμπίας, «αλλά δεν περίμενα να νοιώσω αυτό που ένοιωσα. Είμαι πολύ ευτυχής που είμαι εδώ. Σήμερα το φεστιβάλ ολοκλήρωσε την 20ετή του διοργάνωση. Όλοι εμείς αισθανόμαστε την ίδια ικανοποίηση και χαρά. Εσείς εδώ γιατί απολαύσατε καταπληκτικές ταινίες από όλον τον κόσμο και όμορφες δημιουργίες από παιδιά. Οι διαγωνιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι γιατί είδατε τις ταινίες σας να προβάλλονται στο κοινό για το οποίο τις δημιουργήσατε. Οι διοργανωτές γιατί φέρατε σε πέρας μία ακόμα διοργάνωση με διεθνή ακτινοβολία. Κι εμείς, γιατί εμπιστευτήκαμε αυτό το θεσμό που δικαίωσε τις προσδοκίες μας εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Όταν πριν από 20 χρόνια το Φεστιβάλ έκανε τα πρώτα του βήματα σ’ αυτήν την πόλη λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα αποτελούσε διεθνές σημείο αναφοράς για την κινηματογραφική κουλτούρα και εκπαίδευση. Είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε όταν έχουμε όραμα και στόχους. Οι άνθρωποι του, το επιβεβαιώνουν περίτρανα και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα πλέον.

Σήμερα βρίσκομαι εδώ για να ανακοινώσω την απόφασή μας για την ολόπλευρη στήριξη του θεσμό από το ΥΠΠΟ.  Συγκεκριμένα:

*Από το 2018 αυξάνουμε κατά 25% την οικονομική υποστήριξη προς το φεστιβάλ.

*Υπογράφουμε προγραμματική σύμβαση με το φεστιβάλ για την διασφάλιση της λειτουργίας και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζω πως θα απαλλάξουμε τον θεσμό από την ετήσια αγωνία της επιβίωσης και θα συμβάλλουμε στην συνεχή ενδυνάμωση του φεστιβάλ σε όλα τα επίπεδα. Εκφράζουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια και την πίστη μας στα νέα παιδιά…».

Κλείνοντας την βραδιά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου, που μαζί με το Νίκο Θεοδοσίου και τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο δημιούργησαν το θεσμό, υπογράμμισε πως «ένας σημαντικός λόγος που φέτος καταφέραμε να δουλέψουμε τόσο αφοσιωμένα είναι πως υπήρξε μια συνέπεια από το ΥΠΠΟ: τα χρήματα τα πήραμε έγκαιρα, πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ. Εκφράζω δημόσια τις ευχαριστίες μου προς την υπουργό η οποία ασχολήθηκε πολύ καιρό με την προγραμματική σύμβαση και όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου εργάστηκαν συντονισμένα προς αυτόν τον σκοπό. Aλλά και με τον υφυπουργό παιδείας, τον κύριο Δημήτρη Μπαξεβανάκη, έχουμε μια πολύ καλή  συνεργασία».

Αναφερόμενος στα εικοσάχρονα του φεστιβάλ υπογράμμισε πως «μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Υπάρχει ανάγκη για περισσότερους χώρους, αλλιώς το φεστιβάλ δεν θα έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί. Ωστόσο φέτος βοήθησε ο νέος Δημοτικός Πολιτιστικός Πολυχώρος της Αμαλιάδας και βέβαια το “Cine Cinema” της πόλης, που είναι ο καλύτερος κινηματογράφος της Ελλάδας. Εύχομαι σε όλους μας μια καλύτερη και ακόμα πιο δημιουργική δεκαετία…».

Αναλυτικά όλα τα Βραβεία:

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Μέρες της φράουλας / Strawberry days / Wiktor Ericsson, Σουηδία- Πολωνία / Sweden-Poland, 2017, 93΄

Για την αποτελεσματική κινηματογραφική αποτύπωση της κοινωνικής ανισότητας στην Ευρώπη.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας

Το μπλουζ της σχολικής αυλής /  Schoolyard Blues / Maria Eriksson, Σουηδία / Sweden, 2017, 17΄

Για την ολοκληρωμένη απόδοση μιας ημέρας από την επίπονη ζωής δυο μικρών αδελφών.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων

Απ’ τον κήπο του / Homegrown anim/ Quentin Haberham, Ηνωμένο Βασίλειο / U.K, 2017, 9’

Για την εξαιρετικά προσεγμένη χειροποίητη υλοποίηση και για το επίκαιρο θέμα της ταινίας.

Βραβείο Σκηνοθεσίας Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Το ροκ συγκρότημα του χωριού / Village Rockstars /Rima Das, Ινδία / India, 2017, 87’

Τον μαγικό ρεαλισμό της μεγάλης ινδικής σχολής του κινηματογράφου συνεχίζει η ταινία της Rima Das εστιάζοντας στον δυναμισμό της πλέον αδικημένης κοινωνικής τάξης.

Βραβείο Σεναρίου Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Μικρό λιμάνι  / Little Harbour /Iveta Grófová, Σλοβακία- Δημοκρατίας της Τσεχίας- Ουγγαρία / Slovakia-Czech Republic-Hungary, 2017, 85΄

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτά που περιγράφονται στην ταινία, στο πιο ανεπτυγμένο μέρος της κεντρικής Ευρώπης. Αλλά τα παιδιά δραπετεύουν με τη δύναμη της φαντασίας.

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Αγοριού σε ταινία Μεγάλου Μήκους

Στον Makan Nathan Diarra στην ταινία Wallay / Berni Goldblat, Γαλλία- Μπουρκίνα Φάσο- Κατάρ / France-Burkina Faso-Qatar, 2017, 84΄

Ένα κανονικό παιδί καταφέρνει χωρίς τεχνάσματα να μεταδίδει ολοζώντανα αισθήματα ενός πολύπλοκου ρόλου, δίνοντας όψη και βάθος στην εφηβεία του.

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Κοριτσιού σε ταινία Μεγάλου Μήκους

Στην Bhanita Das στην ταινία Το ροκ συγκρότημα του χωριού / Village Rockstars /Rima Das, Ινδία / India, 2017, 87’

Η φυσική παρουσία της μικρής Bhanita Das και η σχέση της με το απέραντο υγρό τοπίο, συνθέτουν μια αρμονία που αγκαλιάζει την εσωτερική δύναμή της, καθώς και των υπόλοιπων κατοίκων αυτού του αδικημένου τόπου.

Ειδική μνεία στην ταινία:

«Λευκή γέφυρα»… Ο οικονομικός τρόπος στον κινηματογράφο δεν είναι ο μικρός προϋπολογισμός, αλλά η λιτότητα στη διατύπωση. Η ταινία του Ali Ghavitan το πετυχαίνει σε όλα τα επίπεδα.

Ειδική μνεία στην ταινία:

«Το ρόκ συγκρότημα του χωριού»… Έπαινος για την σπάνια κινηματογράφηση της ταινίας για την θαυμάσια αποτύπωση πάρα πολύ δύσκολων στιγμών ενός μαγικού κόσμου.

Kids & Docs (Τμήμα Ντοκιμαντέρ)

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους

Ακούγοντας τη σιωπή / Listen to the silence/ Mariam Chachia, Γεωργία / Georgia, 2016, 80‘

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους

Για να γίνω αυτός που ήμουν / Becoming who I was/ Chang-Yong Moon & Jin Jeon, Νότια Κορέα / South Korea, 2016, 95’

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ μικρού & μεσαίου μήκους

Η αναμονή / The wait/ Emil Langballe, Δανία / Denmark, 2016, 58’

Ειδική Μνεία

Καγιάγιο, τα υποζύγια / Kayayo-the living shopping baskets/ Mari Bakke Riise, Νορβηγία / Norway, 2016, 32’

Ειδική Μνεία

Ανεπιθύμητο παιδί  / A bastard child / Horungen/ Knutte Wester, Σουηδία- Νορβηγία / Sweden-Norway, 2016, 57’

Ειδική Μνεία

Life animated/ Roger Ross Williams, ΗΠΑ / USA, 2016, 91’

Κριτική Επιτροπή των Παιδιών

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Το αγόρι στη γέφυρα / Boy on the Bridge/ Petros Charalambous, Κύπρος / Cyprus,  2016, 85’

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας

Χρυσόψαρο  / Goldfish/ Yorgos Angelopoulos, Ελλάδα / Greece, 2017, 14΄.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων

Δίδυμα νησιά/ Twin islands anim/ Manon Sailly, Charlotte Sarfati, Christine Jaudoin, Lara Cochetel, Raphaël Huot &Fanny Teisson, Γαλλία / France, 2017, 7΄.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

Στην ταινία A bastard child / Ανεπιθύμητο παιδί, του Knutte Wester, Σουηδία – Νορβηγία, 2016.

Βραβείο Καλύτερης ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους

A place for myself / Μια θέση για μένα, της Marie-Clémentine Dusabejambo, Ρουάντα, 2016.

Ειδική Μνεία

Life animated / Ζωή κινούμενη, του Roger Ross Williams, ΗΠΑ, 2016.

Ειδικά Βραβεία

Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»

Στο ντοκιμαντέρ Ακούγοντας τη σιωπή/ Listen to the silence της Mariam Chachia (Μάριαμ Τσάτσια)

Βραβείο Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την Unicef

Λευκή Γέφυρα / White Bridge, Ιράν, Αλί Γκαβιτάν

Βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ)

Μέρες της φράουλας / Strawberry days / Wiktor Ericsson, Σουηδία- Πολωνία / Sweden-Poland, 2017, 93΄

Βραβείο (certificate & trophy) του  Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ)

Wallay, μια αληθοφανής ιστορία όπου συναντιούνται διαφορετικοί κόσμοι, μέσα από υπέροχες ερμηνείες

Βραβείο (certificate) του  Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ)

Αϊνί, το δεύτερό μου μάτι / Ayny, my second eye, μια αξιόλογη ιστορία που μας προσφέρει μια εσωτερική ματιά ενός κόσμου που βρίσκεται σε κρίση.

Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA)

Μικρό λιμάνι/ Little Harbour για μια εξαιρετική ταινία ειπωμένη από τη σκοπιά ενός παιδιού.

Η κριτική επιτροπή ECFA DOC του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους στον Πύργο επέλεξε την ταινία Καγιάγο, Τα υποζύγια/Kayayo-The Living Shopping Baskets, για την ισχυρή απεικόνιση μιας κοινωνίας βασισμένης στην παιδική εκμετάλλευση στην Γκάνα.

17η Camera Zizanio

Ελληνικό Τμήμα

Βραβείο Συνήγορος του πολίτη

Δημοκρατία στα σχολεία-Δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης Ρεθύμνου

Το σχολείο για μας είναι χαρά – Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Μνεία Συνήγορος του Πολίτη

Χελιδόνια-Κινηματογραφική Ομάδα λυκείου Κυθήρων

Βραβείο Νίκου Καβουκίδη

13ο ΓΕΛ Περιστερίου

Βραβείο εγγραμματισμού στα μέσα

Γιατί;-6ο ΓΕΛ Καβάλας

Βραβείο Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου

Κινηματογραφική Ομάδα λυκείου Κυθήρων

Κατηγορία α’ – ταινίες παιδιών έως 12 ετών

1ο βραβείο

Σουπερ- Στέφανος-25ο και 27ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

2ο βραβείο

Μια μεγάλη μέρα-1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

3ο βραβείο

Πώς θα ήταν η ζωή στη γη αν δεν την είχε χτυπήσει ένας γιγάντιος μετεωρίτης 64 εκατομμύρια χρόνια πριν; – 49ο δημοτικό σχολείο Πάτρας

Κατηγορία β’-ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών

1ο βραβείο

Φίλο(ι)… Ξένοι > 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου

2ο βραβείο

Mute-Εκπαιδευτήρια Ευάγγελου Μαντουλίδη

3ο βραβείο

Ιτς α καιντ οφ ματζικ > 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας

Το παιχνίδι-1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανώλης Ανδρόνικος»

Κατηγορία γ’ – ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών

1ο βραβείο

Χελιδόνια- Κινηματογραφική Ομάδα λυκείου Κυθήρων

2ο βραβείο

Καρδιά από πέτρα -Κινηματογραφικό εργαστήρι του 2ου γενικού λυκείου Ηγουμενίτσας

3ο βραβείο

Το στοίχημα -ΕΠΑΛ Μυρίνας Λήμνου

Η φυσαρμόνικα -Πελαγία Χατζηνικήτα

Ειδική μνεία

Είχαν όμως την ευκαιρία -13ο ΓΕΛ Περιστερίου

Διεθνές Τμήμα

Κατηγορία Α’

Παιχνίδι/Mazin Sherabayani/Ιράκ

Κατηγορία Β’

Εκφοβισμός ζώων/Animation Workshop of Escola Parque/Βραζιλία

Κατηγορία Γ’

Μπλε/Armin Ahmoudi/Ιράν

Ευρωπαϊκό Τμήμα

Κατηγορία Α’ – Ταινίες Παιδιών έως 12 ετών

1ο Βραβείο

Αγαπητέ Πατέρα/Camera Etc/Βέλγιο

2ο Βραβείο

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας/Sean Tracey/Ιρλανδία

3Ο  Βραβείο

Κάρμα/TerezaObelic/ Petra Sokman/Croatia

Κατηγορία Β’ –Ταινίες Παιδιών από 13 έως 16 ετών

1ο Βραβείο

Ποιοι είμαστε; /Who are we? /Celine McLnerney, Liam O’ Hanlon/Ιρλανδία

2ο Βραβείο

Το παιχνίδι/Μeikevan Nieuwlad,TessSiegertsz/Ολλανδία

3ο Βραβείο

Σύγχρονη τέχνη: Μπορώ να το κάνω/EliIdsart/Ολλανδία

Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών

Ειδική Μνεία

Ο όρκος της Scarlet/EllaSimpson/Ηνωμένο Βασίλειο

1ο Βραβείο

Δύο μονοπάτια/Miles Liley/Δανία

2ο Βραβείο

Ευδαιμονία/Rachel McGill /Ιρλανδία

3o Βραβείο

Βικτώρια /2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών /Ελλάδα

Μαύρες οθόνες/Joshua Idusohan/ Ηνωμένο Βασίλειο

Όλη η επικαιρότητα