Υγεία

2+1 συχνές ανδρολογικές παθήσεις & Πως αντιμετωπίζονται

Ακούστε το άρθρο

Η ανδρική υγεία μπορεί να πληγεί από διάφορες παθήσεις, άλλοτε πολύ εύκολα αντιμετωπίσιμες και άλλοτε πιο δύσκολες που μπορεί να μετατραπούν σε χρόνιες. Ξεχωρίσαμε τρεις από τις πιο συχνές και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

Στυτική δυσλειτουργία

Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η κατάσταση στην οποία ο άνδρας αδυνατεί να κρατήσει την στύση του και να τελειοποιήσει την σεξουαλική πράξη. Για να γίνει η διάγνωση είναι σημαντικό ο άνδρας να παρουσιάζει την στυτική δυσλειτουργία όχι σαν ένα τυχαίο γεγονός μία ή δύο φορές, αλλά τα συμπτώματα να εμφανίζονται για 3 μήνες τουλάχιστον.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος στην στυτική δυσλειτουργία έρχεται από έναν ανδρολόγο-ουρολόγο εξειδικευμένο στην στυτική δυσλειτουργία. Η σύγχρονη θεραπεία είναι εξατομικευμένη για τον κάθε ασθενή, ανάλογα με την δυσκολία των συμπτωμάτων και την ψυχολογική παράμετρο. Τα κρουστικά κύματα μπορούν να βελτιώσουν την στύση σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα κρουστικά κύματα είναι μία συνήθης θεραπεία που οι περισσότεροι άνδρες κάθε ηλικίας έχουν δει αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι από τις λίγες θεραπείες, που θεραπεύουν την αιτία και όχι ένα απλό σύμπτωμα της πάθησης.

Φίμωση

Φίμωση σημαίνει ότι το πάνω δέρμα του πέους στενεύει, ενοχλώντας την ομαλή διεξαγωγή της στύσης. Πρέπει να αποκαλυφθεί το κεφάλι του πέους για να μην υπάρχει αυτή η ενόχληση. Αυτό μπορεί να συμβεί με την γνωστή περιτομή, όπου ο στενός αυτός δακτύλιος αφαιρείται.

Όταν γίνει η περιτομή, τότε ο άνδρας μπορεί αμέσως να έχει καλύτερη υγιεινή στο πέος του και φυσικά μικρότερο κίνδυνο λοιμώξεων ουρογεννητικού συστήματος. Τέλος, σε άνδρες με περιτομή ο καρκίνος του πέους κάνει σπάνια την εμφάνισή του.

Αζωοσπερμία

Ως αζωοσπερμία ορίζεται η έλλειψη σπερματοζωαρίων στο σπέρμα, η οποία ανέρχεται σε συγκεκριμένα ποσοστά για τη διάγνωση της πάθησης. Διακρίνεται σε αποφρακτική και μη αποφρακτική. Η θεραπεία της πάθησης -όσον αφορά την μη αποφρακτική αζωοσπερμία- μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν δύσκολη έως αδύνατη. Πλέον, προτείνεται η αναζήτηση των σπερματοζωαρίων σε άνδρες με υπογονιμότητα, από μία απλή βιοψία όρχεων.

Στην αποφρακτική αζωοσπερμία είναι εφικτές κάποιες θεραπείες σε περιβάλλον χειρουργείου για να αποκατασταθεί η απόφραξη και το σπέρμα να μπορεί να διαπερνάει εύκολα.

Περισσότερα για τις παθήσεις του πέους και συνολικά την ανδρική υγεία, θα βρείτε στην Androclinic.

Όλη η επικαιρότητα