Ηλεία Πολιτισμός

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Θεατρική πράξη «20 παιδιά, 20 μυαλά» με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

Ακούστε το άρθρο

Εικαστική αποτύπωση του σήματος του 21ου Φεστιβάλ Ολυμπίας

Για 11η χρονιά, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ολυμπίας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οργανώνοντας μια σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Οι εκδηλώσεις αυτές επικεντρώνονται κυρίως στην ψυχαγωγία και στην καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων δια μέσου του θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου.

Πέρυσι, με την εμψύχωση της Ομάδας Πάροδος, μαθητές από το 1ο, 2ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το 6ο Δημοτικό της Αμαλιάδας, το Δημοτικό Ζαχάρως, το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, προσέγγισαν, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το τραγούδι για την επέτειο των 20 χρόνων του Φεστιβάλ ενώ στο δημιουργικό κομμάτι, οι χαρτόκουτες αρχικά ήταν παιγνίδι, που έγινε ρυθμός, αυτοσχεδιασμός και μετά με κόλλες, χρώματα και μπογιές τα παιδιά δημιούργησαν έναν τεράστιο τοίχο-παζλ από 52 κουτιά, που με την ολοκλήρωσή του έγινε ο «μεγεθυντικός φακός» της αφίσας της φετινής διοργάνωσης.

Φέτος, μέσα από παιχνίδια και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς μαζί με τα παιδιά και έχοντας σαν βάση τις χάρτινες αυτές κούτες, θα σχεδιαστεί και θα χρωματιστεί το φετινό σήμα. Η δράση που αφορά μαθητές θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, από τις 15:00-19:30 και ρην Κυριακή 25 του μήνα, 10:30-13:30 στο 6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, θα παρουσιαστεί η θεατρική πράξη με τίτλο «20 παιδιά, 20 μυαλά», στο αίθριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα δημιουργικής γραφής της Στ’2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως της περιόδου 2017-2018. Το δρώμενο έχει σκηνοθετήσει η Μαρία Μενεγάκη, ενώ στις ερμηνείες θα είναι ο Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, η Ελένη Καλογιάννη και η Μαρία Μενεγάκη. Τη θεατρική πράξη θα προλογίσει ο δάσκαλος της Στ’2 τάξης, Γιάννης Καδόγλου, ο οποίος παρότρυνε και επιμελήθηκε την δημιουργία των κειμένων.

Στη λήξη της θεατρικής πράξης θα παρουσιαστεί σε μεγέθυνση το σήμα του 21ου Φεστιβάλ, την εικαστική επιμέλεια του οποίου είχε η εικαστικός – ζωγράφος Μάρθα Τζαβάρα. Η δράση θα κλείσει με την προβολή ενός ολιγόλεπτου οπτικοακουστικού δείγματος, που προβάλλει τη συνεκπαίδευση μαθητών γενικής και ειδικής αγωγής με βάση το θεατρικό παιχνίδι. Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καρατζάς.

Όλη η επικαιρότητα