22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Η Αμαλιάδα στον διεθνή χάρτη cine-festival

Εντυπωσίασε το ντοκυμαντέρ των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας

Μικροί και μεγάλοι, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καταπληκτικές ταινίες του Kids & Docs, του τμήματος  ντοκιμαντέρ  του  Φεστιβάλ  Ολυμπίας,  που  προβάλλονται  αποκλειστικά στην Αμαλιάδα και που πραγματεύονται ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Λίγο μετά τις 8.00  το βράδυ  της Κυριακής σε εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε  από τον δήμαρχο Ήλιδας κ.Γιάννη Λυμπέρη η τελετή έναρξης του  διαγωνιστικού τμήματος Kids & Docs οπότε και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας με θέμα τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκο Αναγνωστόπουλο.

Ο Δήμος Ήλιδας στηρίζει ενεργά το Φεστιβάλ και ειδικά το Kids & Docs, το αυτόνομο τμήμα του με το οποίο η Αμαλιάδα παίρνει τη θέση της στον διεθνή χάρτη των κινηματογραφικών φεστιβάλ τόνισε ο δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία.

Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες και την παρουσίαση των τρέιλερς των ταινιών που διαγωνίστηκαν στο Kids &Docs, προβλήθηκαν οι πρώτες δύο ταινίες του διαγωνιστικού, το ντοκιμαντέρ Κόλπα του τσίρκου / Circus Movements Πορτογαλία-Γερμανία-Αυστρία-Αιθιοπία, 15′, 2019 και το ντοκιμαντέρ Anbessa Ιταλία – ΗΠΑ, 86′, 2019.

Προβολή ταινίας

22 χρόνια Φεστιβάλ Ολυμπίας, 19 χρόνια Camera Zizanio, 4 χρόνια Kids & Docs στην Αμαλιάδα, διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών ντοκιμαντέρ σε μια πόλη  που «βρίσκει τον βηματισμό της» ως πόλη του ντοκιμαντέρ. Με την προβολή, στις 11 το πρωί της Κυριακής, της ταινίας “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες”, ξεκίνησε στην Αμαλιάδα και στο Cine Cinema, το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αποτελεί την ελληνική πρόταση για την υποψηφιότητα της χώρας μας στην 92η διοργάνωση των Όσκαρ.