WEB tv Αρθρογραφία Ηλεία Σαν Σήμερα

24 Αυγούστου 2007 – 24 Αυγούστου 2017: H Ηλεία αναζητεί τη δικαίωση – Ζωντανές οι μνήμες (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε ο νομός μας στην σύγχρονη ιστορία του,  η Ηλεία εξακολουθεί να αναζητά τη δικαίωση. 

-Ειδική Έκδοση: ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2007-

Από ένα ελληνικό κράτος που επιδεικνύει διαχρονικά,  έλλειψη σεβασμού στην ιστορία της Ολυμπιακής Γης, αλλά και στους συνανθρώπους μας που κάηκαν ζωντανοί μέσα στις φλόγες.

Η πραγματική αναγέννηση του τόπου δεν ήρθε ποτέ, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων. Τα φιλόδοξα σχέδια ανασυγκρότησης, τα «πράσινα» μοντέλα ανάπτυξης, ο πακτωλός των εκατομμυρίων που θα έρρεε για την ανακούφιση των πληγέντων, αποδείχθηκαν «ακάλυπτες» επιταγές.

Αλλά για ποια σχέδια ανασυγκρότησης μιλάμε, όταν ακόμη και σήμερα, πέραν όλων των άλλων ανύπαρκτων υποδομών,  η Ηλεία δεν διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Μόνο υπερήφανους δεν θα πρέπει να κάνει τους κρατούντες, νυν και πρώην, η είδηση ότι η Δυτική Ελλάδα είναι 5η στον «μαύρο» κατάλογο με τους πιο πολλούς νεκρούς στην Ευρώπη από τροχαία δυστυχήματα!

Και το «Ταμείο Μολυβιάτη»; Που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που απλόχερα έδωσε όλη η υφήλιος, σε ένα πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα κλίμα αλληλεγγύης προς τη δοκιμαζόμενη Ηλεία; Χάθηκαν κι αυτά στις «μαύρες» τρύπες των προυπολογισμών της χώρας. Και τα «ψίχουλα που έφτασαν στον πραγματικό τους προορισμό, σπαταλήθηκαν σε έργα βιτρίνας και όχι ουσίας.

Δυστυχώς δέκα χρόνια μετά,  δεν μας απομένει τίποτε άλλο από το να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δικαίωση. Εμείς στην εφ. «Πατρίς» δεσμευόμαστε γι αυτό, συναισθανόμενοι  το βάρος της ευθύνης των 115 χρόνων μας.

Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα βρούμε ευήκοα ωτα στα κέντρα των αποφάσεων

Λεωνίδας Ελευθερίου Βαρουξής

Διαβάστε ακόμη

«Τι συνέβη στην Αρτέμιδα την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007; Λεπτό – λεπτό οι δραματικές ώρες (Χρονικό)

10 χρόνια μετά τον πύρινο όλεθρο: ξεχνάω… ή μήπως ΘΥΜΑΜΑΙ;

Δέκα χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές: Επιμνημόσυνη δέηση για του πυροσβέστες που «χάθηκαν» την ώρα του καθήκοντος

24 Αυγούστου 2007 – 24 Αυγούστου 2017: H Ηλεία αναζητεί τη δικαίωση – Ζωντανές οι μνήμες

10 χρόνια μετά…

Όλη η επικαιρότητα