24 Αυγούστου 2007: Η πιο μαύρη μέρα για την Ηλεία – Διαβάστε την ειδική έκδοση της εφ. «Πατρίς»

Share

Ημέρα βαρύτατου πένθους η σημερινή για την Ηλεία, αφού συμπληρώνονται 14 χρόνια από την φονική πυρκαγιά του 2007, που άφησε πίσω της 63 νεκρούς, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, εκατοντάδες τραυματίες και μία τεράστια οικολογική καταστροφή, αφού χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Η φονική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007, δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό και στην ψυχή όλων των ανθρώπων και αυτών που έζησαν την καταστροφή, αλλά και όσων την πληροφορήθηκαν μέσα από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης.

Και φυσικά όλοι ευχόμαστε να μην ξαναέχουμε μία τέτοια καταστροφή, να μην ξαναζήσουμε ανθρώπινες απώλειες, από τη λαίλαπα της φωτιάς.

Η εφημερίδα «Πατρίς» πιστή στο ραντεβού της για μία ακόμη χρονιά, μέσα από το σημερινό ένθετο, αποτυπώνει τις αναμνήσεις όλων όσων έζησαν από κοντά την φρίκη της φωτιάς και είδαν ανθρώπους να χάνονται άδικα και χιλιάδες εκτάσεις να γίνονται παρανάλωμα του πυρός μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Οι κάτοικοι τόσο στον Δήμο Ζαχάρως, όπου είχαμε τις ανθρώπινες απώλειες, όσο και στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων (μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος κος Σάκης Μπαλιούκος), που ήταν στο επίκεντρο της φονικής πυρκαγιάς, μιλούν για εκείνες τις εφιαλτικές ώρες και νοσταλγούν τους ανθρώπους οι οποίοι χάθηκαν, τονίζοντας «ποτέ τέτοιο κακό να μη μας ξαναβρεί».

Το φυσικό τοπίο έχει επανέλθει μεν σε μεγάλο βαθμό, τα δάση έχουν αναγεννηθεί, ενώ και οι καλλιέργειες έχουν αντικατασταθεί με νέες, αλλά οι άνθρωποι οι οποίοι χάθηκαν εκείνες τις αποφράδες ώρες, δεν πρόκειται να γυρίσουν ποτέ ξανά πίσω στους συγγενείς τους, στους φίλους και στους γνωστούς τους.

Αυτή τη μέρα θα πρέπει λοιπόν να τη θυμόμαστε για μία ζωή και θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τα λάθη τα οποία στοίχισαν δεκάδες ζωές στηνΕ Ηλεία και μία ανείπωτη καταστροφή.

Προσοχή και πρόληψη λοιπόν για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά αυτό το κακό…

Πυρκαγιές 2007 – 14 χρόνια μετά: Ειδική έκδοση της εφ. «Πατρίς»