Ελλάδα

24 ώρες χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ η Αθήνα

Ακινητοποιημένοι σήμερα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων μετά το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ. Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας.
Ακούστε το άρθρο

Μετ΄εμποδίων σήμερα οι μετακινήσεις στην Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό, το μετρό και το τραμ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, μετά το πρόσφατο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ που στοίχισε τη ζωή σε έναν συνάδελφό τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη λήψη μέτρων ασφάλειας και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από τη ΣΤΑΣΥ αλλά και από την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση των γραμμών.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάσεις εργασίας για σήμερα έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο λόγω της απεργίας

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ., λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.), καθώς και της στάσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος).

Οι αρχές παρακαλούν τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Όλη η επικαιρότητα