Ελλάδα

25 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού”: Υποστηρίχτηκαν πάνω από 1.700.000 παιδιά και οι οικογένειές τους

Ακούστε το άρθρο

Τα εικοστά πέμπτα “γενέθλιά” του γιόρτασε σήμερα “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Στην αποψινή Επετειακή Εκδήλωση, όπου λόγω των έκτακτων συνθηκών μεταδόθηκε διαδικτυακά, ο πρόεδρός του, Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στη διαδρομή του οργανισμού μέχρι σήμερα. Περισσότερα από 1.700.000 παιδιά και τις οικογένειές τους υποστήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα εικοσιπέντε χρόνια λειτουργίας του σε θέματα υγείας, βίας, εξαφάνισης και φτώχειας. Απάντησε σε 4.280.400 κλήσεις στις τρεις τηλεφωνικές γραμμές (Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111), που αφορούσαν, μεταξύ άλλων απόπειρες αυτοκτονίας, κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία και άλλα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο. Υποστήριξε 1.728 παιδιά στον τομέα της εξαφάνισης. Οι περισσότερες φυγές σημειώνονται από κορίτσια που έχουν πέσει θύματα στο διαδίκτυο, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Πάνω από 143.000 παιδιά στηρίχθηκαν στον τομέα της φτώχειας, 268.979 παιδιά στον τομέα της υγείας και 1.224.925 παιδιά στον τομέα της βίας. Πάνω από 12.500 άνθρωποι έχουν υπάρξει εθελοντές, ενώ περισσότεροι από 15.000 οι μέχρι τώρα χορηγοί και οι υποστηρικτές του έργου του οργανισμού. Επίσης, 850 παιδιά έχουν μεγαλώσε στα έντεκα σπίτια του οργανισμού.

Η 9η Νοεμβρίου σηματοδοτεί τη δημιουργία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τον 10χρονο ιδρυτή του, Ανδρέα. Την ημέρα αυτή ο μικρός Ανδρέας έγραψε την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του. Επιθυμία του ήταν να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά «Χαμόγελο».

Τον Σύλλογό του ο Ανδρέας, τον ονόμασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

“Για όλα αυτά τα παιδιά, Ανδρέα μου, το “Χαμόγελο” δημιούργησε υποδομές, σπίτια, χώρους, τηλεφωνικές γραμμές, τη Γραμμή SOS 1056 για να τα ακούει, για να λαμβάνει καταγγελίες για παιδιά που βασανίζονται, για να μην υπάρχουν παιδιά στους δρόμους που τα εκμεταλλεύονται”, περιγράφει ο κ. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος στο γιο του Ανδρέα σε ένα ξεχωριστό βίντεο, κάνοντας ένα απολογισμό του έργου και των δράσεων του οργανισμού εκ μέρους όλων των ανθρώπων του “Χαμόγελου”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα