Κινηματογράφος

25 εικονικοί γυναικείοι χαρακτήρες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

prvti.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όχι να το παινευτούμε, αλλά οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι εκείνοι που δίνουν χρώμα στις ιστορίες. Όταν είναι ρομαντικές το φτάνουν στα άκρα, όταν είναι περιπετειώδεις δε σταματούν πουθενά, όταν τρομάζουν το νιώθεις στο πετσί σου, όταν είναι sexy ξέρουν πως να το δείξουν. Εικονικοί γυναικείοι χαρακτήρες υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλοί. Η λίστα που ακολουθεί αποτελείται κυρίως από τις πιο αγαπημένες μου, αλλά και κάποιες που δεν πρέπει να απουσιάζουν. Προφανώς λείπουν πολλές. Η Veronica Mars, η Dorothy, η Lara Croft, η Marge του Fargo, η Meryl Streep σε όλους τους ρόλους της, η Mrs. Robinson. Όλες τους έχουν κάτι συγκλονιστικό.

CAPRICA SIX– BATTLESTAR GALACTICA

Η Caprica Six που μοιάζει με άνθρωπο αλλά στη πραγματικότητα είναι ρομπότ Cylon, συμμετείχε στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στις εξελίξεις της σειράς. Η διαφορά της με τα υπόλοιπα Cylons, ότι ερωτεύτηκε τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο και πέθανε αρκετές φορές για χάρη του. Α, και ότι εν μέσω μαχών διατηρούσε την εμφάνιση με το κόκκινο φόρεμα της.

ERIN BROCKOVICH – ERIN BROKOVICH

Το παράδειγμα της χωρισμένης γυναίκας με τρία παιδιά που τα βγάζει δύσκολα πέρα με τα οικονομικά της και τις ανάγκες της οικογένειας και του σπιτιού της. Το παράδειγμα της γυναίκας που δεν τα παρατάει, προσλαμβάνεται με το έτσι θέλω σε δουλειά και καταφέρνει να κερδίσει σε μάχη επιπέδου Δαβίδ και Γολιάθ. Το ότι πρόκειται για πραγματική ιστορία, την κάνει ακόμη καλύτερη.

BRIDGET JONES – BRIDGET JONE’S DIARY

Έχει τόσα κοινά με την Carrie Bradshaw κι όμως βρίσκονται τόσο μακριά. Η Bridget αγωνίζεται για να βρει τη πραγματική αγάπη, κοιτάει σε λάθος κατεύθυνση προς τον γοητευτικό διευθυντή της και καταφέρνει να εκφράσει τπ 90% των γυναικών στο κόσμο. Γιατί όλες μας στρεφόμαστε στο φαγητό σε κάθε απογοήτευση και για όλες μας είναι δύσκολο να προσέχουμε συνεχώς την εμφάνιση μας. Χαίρε Bridget.

CATWOMAN – BATMAN RETURNS

Σαν χαρακτήρας είναι ο πιο διασκεδαστικός αντίπαλος του Batman. Την αποθέωση όμως τη γνώρισε μέσα από τη ταινία του Tim Burton και την ερμηνεία της Michelle Pfeiffer, που φαίνεται να διασκεδάζει τα νιαουρίσματα περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

EVIL QUEEN / REGINA MILLS – ONCE UPON A TIME

Η Evil Queen κάθε εκδοχής της Χιονάτης θα έμπαινε άνετα στη λίστα μας, όμως η κυρία από το Once Upon a Time είναι η πιο ρεαλιστική απεικόνιση της. Στη σειρά έχει προδοθεί από την οικογένεια της, αλλά και από τη Χιονάτη, έχει χάσει τη πραγματική της αγάπη, έχει καταραστεί χιλιάδες, προσπαθεί να αποδείξει στον υιοθετημένο γιο της ότι τον αγαπάει πραγματικά, έχει θυσιαστεί πολλάκις για εκείνον, έχει σκοτώσει άπειρους και παραμένει η πιο ισχυρή χρήστης μαγείας τριγύρω. Πριν από το Once, κανείς δε μπορούσε να σκεφτεί την Evil Queen πληγωμένη, ανθρώπινη, ελκυστική, οικογενειάρχη και φυσικά παραμένει bitch-y και μας αρέσει.

BARBARELLA – BARBARELLA

Αν δεν έχει δει την ταινία την εποχή προβολής της, δηλαδή τη δεκαετία του 60, δε μπορείς να καταλάβεις την εικονικότητα της Barbarella. Η ηρωίδα μιας σεξουαλικής φουτουριστικής ταινίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα της εποχής, για τους γονείς μας ό,τι για εμάς η Malena, η Νύφη και η Sookie Stackhouse μαζί. Η Jane Fonda να της έδωσε μορφή στο σινεμά, αλλά το comic σχεδιάστηκε με πρότυπο τη Brigitte Bardot.

PHOEBE, RACHEL, MONICA – FRIENDS

Δε μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Είναι οι πιο κωμικές ηρωίδες της τηλεόρασης, επηρέασαν τη μόδα της εποχής και μας έκαναν να αποδεχτούμε με χαρά τις όποιες ψυχώσεις μας. Την ανάγκη μας για παράδειγμα να βάζουμε τα CDs μας με αλφαβητική και χρονολογική σειρά, τη τάση μας να τρέχουμε και να χορεύουμε ανέμελα, την ορμή μας να φάμε το καταπληκτικό γλυκό που έπεσε στο πάτωμα.

VIVIAN WARD – PRETTY WOMAN

Η πόρνη που δεν αφήνει το γεγονός ότι είναι πόρνη να την εμποδίσει σε τίποτα στη ζωή της, η χολιγουντιανή εκδοχή της Σταχτοπούτας που οφείλει όλη της την επιτυχία στη Julia Roberts. Και γιατί όχι; Το πιο χαρακτηριστικό γέλιο του κινηματογράφου.


Πηγή: ladylike.gr

Όλη η επικαιρότητα