WEB tv Ηλεία

25η Μαρτίου 1821: Ο εορτασμός της εθνικής επετείου και η παρέλαση στον δήμο Ήλιδας (vid/pics)

Με περηφάνια παρέλασαν μαθητές και μέλη συλλόγων της Αμαλιάδας.
Ακούστε το άρθρο

Με περηφάνια παρέλασαν μαθητές και μέλη συλλόγων της Αμαλιάδας, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις χθες το πρωί ξεκίνησαν με την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, προεξάρχοντος του Επισκόπου κ. Αθανασίου.

Στην συνέχεια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εψάλη επιμνημόσυνη δέηση. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δικηγόρος κα Βασιλική Τσέλλου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, από τις αρχές, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας.

Στις 11.30 π.μ. ξεκίνησε η παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολείων  πρωτοβάθμιας  και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς», τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Ρίζες» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Μετά την παρέλαση έγινε η παρουσίαση  παραδοσιακών χορών  στην πλατεία Αγ. Αθανασίου από τα Τμήματα Παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς» και του Λαογραφικού Πολιτιστικού  Συλλόγου «Οι Ρίζες».

Στις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος,  ο βουλευτής Ηλείας και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα κ.α.

Όλη η επικαιρότητα