Μεσσηνία

25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Τριφυλία

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας  για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVlD-19.
Ακούστε το άρθρο

Η Τριφυλία ετοιμάζεται να γιορτάσει την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 με εκδηλώσεις που και φέτος θα γίνουν υπό τη σκιά της πανδημίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας  για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVlD-19.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην οποία καλείται να λάβει μέρος όλος ο λαός της πόλεως καθορίστηκε όπως πιο κάτω:

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων καθώς και των οικιών ολόκληρης της περιοχής από τις 8 το πρωί της 23 ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25 ης Μαρτίου. Φωταγώγηση όλων των Δημοτικών, Δημοσίων Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της 2411s και 25 ης Μαρτίου.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Στις 11:00’π.μ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Άνω Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Πόλης μας.

Στις 6.00′ μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Από το πρωί οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Από τις 7.00 π.μ. — 10.00′ π.μ. θα τελεστεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας.

Στις 9.45′ π.μ. πέρας προσέλευσης όλων των επισήμων.

Απόδοση τιμών από την Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Στις 10.00 ‘π.μ. θα γίνει επίσημη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου.

Μετά τη δοξολογία εντός του Ναού θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Φιλόλογο τοι) Γυμνασίου Κυπαρισσίας, κα Θεοδοσάκη Δέσποινα.

Στην συνέχεια θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας K. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου.

Κατάθεση στεφάνων εντός του ναού από τους:

Δήμαρχο Τριφυλίας
Εκπρόσωπο της Περιφέρειας
Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας
Διοικητή Α’ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας
Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας
Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου
Από τον Εκπρόσωπο Τοπικού Τμήματος ΠΕΑΕΑ
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης.

Εθνικός Ύμνος από την Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας

Στις 11.30′ π.μ. στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου θα αρχίσει η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων, μπροστά από τους επισήμους και τον Λαό της Πόλεως.

Τελετάρχες ορίζονται η κα Αναστασία Χριστοπούλου, γυμνάστρια του Δήμου Τριφυλίας και ο K. Γεώργιος Αλεξόπουλος υπάλληλος του Δήμου. Υπεύθυνοι εντός του Ναού ορίζονται οι κ.κ. Επίτροποι του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας. Συντονιστές για την παρέλαση των σχολικών τμημάτων ορίζονται οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων.

Στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Κυπαρισσίας στην Άνω Πόλη. Το ισόγειο του Μουσείου φιλοξενεί την έκθεση «Σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης». Στον πρώτο όροφο ξεδιπλώνεται η ιστορία της Τριφυλίας μέσα από Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της περιόδου 1837 – 1946, σε συνδυασμό με γκραβούρες,  χάρτες και φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα