Κινηματογράφος

25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Δες ταινίες και αποφάσισε για τις καλύτερες…

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Κριτικές Επιτροπές - Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου οι αιτήσεις
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την μεγάλη γιορτή του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου, ενός θεσμού που έχει στο κύτταρό του έναν αστείρευτο πολλαπλασιαστή, την  ενέργεια και την δημιουργικότητα των ίδιων των παιδιών.

Σε μια χρονιά-ορόσημο, καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους συμπληρώνει φέτος το 25ο έτος του, έρχεται και πάλι να ανοίξει ένα μεγάλο παράθυρο στον κόσμο, μέσα από την τέχνη, να δώσει δίαυλο έκφρασης στην φαντασία, εικόνες και αφορμές για προβληματισμό, ευκαιρίες για ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και να καλλιεργήσει την συνέργεια, την παραγωγική δράση, την έκφραση συναισθημάτων, την ανάπτυξη του διαλόγου με την παγκόσμια κοινωνία μέσα από όρους μοναδικής δυναμικής, αυτούς της 7ης Τέχνης.

Μετά από δυο δύσκολες χρονιές που λόγω της πανδημίας λειτούργησε εξ αποστάσεως, φέτος επιστρέφει και πάλι ζωντανά για να συναντήσει πρόσωπο με πρόσωπο τα παιδιά και τους νέους της Ελλάδας και του κόσμου σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής.

Ήδη, ακόμη και πριν ανακοινωθεί η πρόσκληση για τα εργαστήρια και τις κριτικές επιτροπές, το ενδιαφέρον που εκδηλωνόταν ήταν εντυπωσιακό, γεγονός που δείχνει ότι τα παιδιά και οι νέοι έχουν ταυτίσει την μεγάλη αυτή γιορτή με την πιο σημαντική ίσως εκπαιδευτική εμπειρία των σχολικών τους χρόνων, εμπειρία που ξεπερνά τα στενά όρια του σχολείου  και επεκτείνεται με σύγχρονες πρακτικές σε πεδία που τα βοηθούν να ανακαλύψουν ταλέντα, να αναπτύξουν τον καλλιτεχνικό τους προσανατολισμό, να μοιραστούν εμπειρίες και να συλλέξουν αφορμές για δημιουργική έκφραση.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις δώδεκα κριτικές επιτροπές θα δουν ταινίες, θα συζητήσουν γι’ αυτές και θα αποφασίσουν για τις καλύτερες.

Οι επιτροπές που θα συμμετέχουν τα παιδιά είναι για τα ακόλουθα τμήματα:

Τμήμα μεγάλου μήκους μυθοπλασίας Ι: Συμμετέχουν παιδιά έως 12 ετών

Τμήμα μεγάλου μήκους μυθοπλασίας ΙΙ: Συμμετέχουν παιδιά από 13 ετών και άνω

Τμήμα μικρού μήκους μυθοπλασίας Ι: Συμμετέχουν παιδιά έως 12 ετών,

Τμήμα μικρού μήκους μυθοπλασίας ΙΙ: Συμμετέχουν παιδιά από 13 ετών και άνω

Τμήμα μικρού μήκους animation Ι: Συμμετέχουν παιδιά έως 12 ετών

Τμήμα μικρού μήκους animation IΙ: Συμμετέχουν παιδιά από 13 ετών και άνω

Τμήμα ντοκιμαντέρ Ι: Συμμετέχουν παιδιά έως 12 ετών

Τμήμα ντοκιμαντέρ IΙ: Συμμετέχουν παιδιά από 13 ετών και άνω

Camera Zizanio Ελληνικό τμήμα/Α’ κατηγορία: Συμμετέχουν παιδιά από 10 έως 14 ετών

Camera Zizanio Ελληνικό τμήμα/Β’ & Γ’ κατηγορίες: Συμμετέχουν παιδιά από 13 έως 17 ετών

Camera Zizanio Ευρωπαϊκό τμήμα: Συμμετέχουν παιδιά από 13 έως 17 ετών

Camera Zizanio Διεθνές τμήμα: Συμμετέχουν παιδιά από 13 έως 17 ετών

Τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις επιτροπές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι 11 Νοεμβρίου 2022 στον σύνδεσμο: https://vp.eventival.com/olympiafestival/2022 ενώ η τελική επιλογή τους θα γίνει με κλήρωση.

Όλη η επικαιρότητα