Αθλητισμός Ηλεία

265.000 ευρώ από το Υπ. Αθλητισμού: «Ξεστοιχειώνει» άμεσα το κολυμβητήριο στον Πύργο

Ευχάριστο, αν μη τι άλλο, είναι το άκουσμα της είδησης ότι με απόφαση του Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Πύργου…

Μετά από πολλά χρόνια, η ικανοποίηση μιας βασικής ανάγκης για την πόλη του Πύργου δρομολογείται προσφέροντας παράλληλα την ελπίδα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το κολυμβητήριο θα δοθεί προς χρήση στην νεολαία της πόλης και όχι μόνο…

Με ιδιαίτερη χαρά αντιμετώπισε την είδηση για την χρηματοδότηση  ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής τονίζοντας ότι: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί στο κομμάτι του αθλητισμού για το δήμο μας υπάρχουν πολύ καλές εξελίξεις. Εδώ και καιρό διεκδικούσαμε να ανοίξει πάλι το κολυμβητήριο, με μελέτη που είχαμε υποβάλλει. Διεκδικούσαμε επίσης να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του γηπέδου στο Κατακόλο έξω από το οποίο περνά πλήθος τουριστών που πάνε στην Ολύμπια. Σήμερα (σ.σ. χθες), επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες μας και ο προϋπολογισμός του έργου του κολυμβητήριου ύψους 420.000 ευρώ χρηματοδοτείται με 265.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δημοπρατήσουμε το έργο που πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα είναι σε λειτουργία. Παράλληλα εγκρίθηκαν και 45.000 ευρώ για το γήπεδο Κατακόλου».

Ο κ Λιατσής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αναπληρωτή του, αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκαρτσιάρη τονίζοντας ότι: «είναι ο άνθρωπος που συνετέλεσε τα μέγιστα στο να πετύχει ο δήμος μας αυτή την υπόθεση αφιερώνοντας πολλές εργατοώρες στην προσπάθεια αυτή».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως: «Το αίτημα για το κολυμβητήριο υποβλήθηκε όταν ήταν υπουργός αθλητισμού ο Σταύρος Κοντονής και στη συνέχεια το περπάτησε ο συμπολίτης μας υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης. Δε μπορώ παρά να ευχαριστήσω δημόσια και τους δυο».

Μιλώντας γενικότερα ο δήμαρχος ανέφερε ότι: «Είναι κάτι που βοηθά αφάνταστα τη νεολαία της πόλης μας, είναι κάτι που ολοκληρώνει την προσπάθεια αναγέννησης όλου του αθλητικού συγκροτήματος (στάδιο, κλειστό, κολυμβητήριο). Είχαμε πιστέψει τόσο πολύ στις διαβεβαιώσεις του κ. Μπαξεβανάκη ότι θα τα καταφέρουμε που και τα χρήματα που απαιτούνται για να συμπληρώσουν τα 265.000, τις 155.000 τις έχουμε εξασφαλίσει από δικούς μας πόρους. Μάλιστα είχαμε ξεκινήσει και εργασίες στο παρακείμενο γήπεδο γιατί το κολυμβητήριο, πλέον, θα έχει δικό του χώρο παρκινγκ και δική του είσοδο και γενικά θα αποτελέσει κόσμημα για την πόλη μας. Παραμένει η διεκδίκηση μας και η τροποποίηση της μελέτης, που γρήγορα θα επαναυποβληθεί στο υπουργείο, και έχει σχέση με το στέγαστρο της δυτικής πλευράς του σταδίου. Προσπαθούμε να μειώσουμε κατά πολύ τον προϋπολογισμό και πάλι θα απευθυνθούμε σε αυτούς που νοιάζονται και αγαπούν την πόλη μας για να μας βοηθήσουν».

Δημήτρης Μπαξεβανάκης:  «Σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες»

Στην ανακοίνωση του ο Ηλείος Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης αναφέερει ότι: «κατά την συνάντηση  που είχα πριν λίγο καιρό με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, του είχα θέσει το αίτημα για την ύπαρξη σχετικής χρηματοδότησης για την επισκευή του Κολυμβητηρίου Πύργου που για τόσα χρόνια  βρίσκεται στην εγκατάλειψη. Ο Γ. Βασιλειάδης είχε συμμεριστεί την αναγκαιότητα επισκευής του κολυμβητηρίου και είχε δεσμευτεί  για την χρηματοδότηση του έργου. Πράγματι σήμερα (σ.σ. χθες) με ικανοποίηση μπορούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Πύργου ότι με απόφαση του Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ η επαναφορά της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Πύργου με ποσό 265.000. Επιτέλους σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να αρχίσουν οι εργασίες ώστε το κολυμβητήριο να καταστεί και πάλι λειτουργικό και να καλύψει τις ανάγκες της αθλητικής και της μαθητικής κοινότητας ολόκληρης της πόλης του Πύργου. Επίσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ εντάχθηκε και το γήπεδο Κατακόλου με ποσό 47.600».

Όλη η επικαιρότητα