Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

27 μήνες στην πρώην υπάλληλο της Π.Ε. Μεσσηνίας για υπεξαίρεση επιταγών

Ακούστε το άρθρο

Ποινή φυλάκισης 27 μηνών, μετατρέψιμη για 5 ευρώ την ημέρα επιδίκασε ερήμην χθες σε δεύτερο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στην 58χρονη πρώην υπάλληλο της Π.Ε. Μεσσηνίας, η οποία υπεξαίρεσε συνολικά 8 εγγυητικές επιστολές, 7 από ταξιτζήδες για τη μεταφορά μαθητών και μία από προμηθεύτρια που έδινε χαρτικά και είδη καθαριότητας στην υπηρεσία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη, χωρίς ελαφρυντικά, την εν λόγω πρώην υπάλληλο για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση και της απάτης κατ’ εξακολούθηση, καθώς η συγκεκριμένη χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις και επίσης πλαστά πληρεξούσια εισέπραξε συνολικά 13.730 ευρώ.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι ταξιτζήδες, στο όνομα των οποίων εισέπραξε τις εγγυητικές επιστολές και επανέλαβαν αυτό που είχαν και πρωτόδικα δηλώσει, ότι μετά το θόρυβο που προκλήθηκε το Νοέμβριο του 2014, έσπευσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΟΥ Καλαμάτας και ενημερώθηκαν πως οι εγγυητικές επιστολές που τους ανήκαν είχαν εισπραχθεί από άλλο πρόσωπο, ενώ το ίδιο δήλωσε και η προμηθεύτρια των ειδών καθαριότητας.

Κατέθεσε επίσης και η προϊσταμένη του Τμήματος Γραμματείας της Π.Ε. Μεσσηνίας, η οποία δήλωσε κι αυτή -όπως είχε κάνει και πρωτόδικα- ότι η κατηγορούμενη εισέπραττε τις εγγυητικές με τη δική της υπογραφή, αφού έβρισκε ευκαιρία και χρησιμοποιούσε την σφραγίδα της για να φτιάξει τις πλαστές εξουσιοδοτήσεις είσπραξης.

Ακολούθησε η κατάθεση από τον πρώην προϊστάμενο του Τμήματος Προμηθειών της Π.Ε. Μεσσηνίας, ο οποίος επανέλαβε ότι η κατηγορούμενη ασχολείτο αποκλειστικά η ίδια με το έργο της μεταφοράς μαθητών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Όλη η επικαιρότητα