Ηλεία

28η Οκτωβρίου: Κατάθεση στεφάνων στην Αμαλιάδα (pics)

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Τετάρτη, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα σα σχολεία του δήμου Ήλιδας.

Στις 11 το πρωί, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, με επικεφαλής δασκάλους, και καθηγητές.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το 1ο Γυμνάσιο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Ήλιδας.

Στην κατάθεση στεφάνων παρέστησαν οι σημαίες όλων των σχολείων μαζί με τους παραστάτες.

Έγινε επίσης απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού

Την Πέμπτη, ανήμερα του εορτασμού, θα τελεστεί στις 10:30 το πρωί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Και στην δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων την ημέρα της επετείου θα παραστούν οι σημαίες των σχολείων μαζί με τους παραστάτες.

Στις 10.45, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δικηγόρος κα Μαρία Αγραπίδη.

Στις 11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και στις 11:30 θα ακολουθήσει η παρέλαση,  στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Όλη η επικαιρότητα