Ηλεία

2η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφ. Ενότητας Ηλείας: Δώρο ζωής στον πάσχοντα συνάνθρωπο

Η καλή αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Η συνέχεια όμως, ήταν ακόμα καλύτερη, αφού η χθεσινή 2η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στέφθηκε με επιτυχία και 14 πολύτιμες μονάδες αίματος στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, από την οποία έχουν ήδη βοηθηθεί συνάνθρωποί μας που είχαν ανάγκη.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, με τους εργαζόμενους, αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, να συγκεντρώνονται από το πρωί, με σκοπό να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους και να δώσουν ελπίδα και βοήθεια σε τρεις συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με μια μονάδα αίματος.

«Η βοήθεια, κίνητρο για νέους αιμοδότες»

«Είναι μια προσπάθεια που δίνει ζωή. Από τον Σταθμό Αιμοδοσίας μας έχουν ενημερώσει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη αίματος – ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες – και γι’ αυτό προσπαθούμε κι εμείς, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», είπε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος, Χαράλαμπος Μικέλης, εξηγώντας πως, ήδη, από την πρώτη αιμοδοσία του περασμένου Ιουνίου μέχρι σήμερα, υπάρχουν εργαζόμενοι και συνάνθρωποι μας που έχουν βοηθηθεί από την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου, και αυτό έχει λειτουργήσει ως κίνητρο για αρκετούς, που χθες συμμετείχαν για πρώτη φορά στην εθελοντική αιμοδοσία.

«Λείπουν» 2.000 μονάδες

Όλοι οι εθελοντές αιμοδότησαν με την φροντίδα των νοσηλευτών Γρηγόρη Αργυρόπουλου και Γιώργου Βενιζέλου, αφού νωρίτερα είχαν υποβληθεί στον απαραίτητο τρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου. Η ίδια, για πολλοστή φορά, τόνισε την ανάγκη διάδοσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε κάποια στιγμή, να μπορέσει η χώρα να μην χρειάζεται να εισάγει αίμα από το εξωτερικό. Απαντώντας μάλιστα στην εφημ. «Πατρίς» για το ποσοστό κάλυψης των αναγκών της Ηλείας από τις εθελοντές προσφορές εξήγησε πως, ο αριθμός των συλλόγων και των εθελοντών που αιμοδοτούν εθελοντικά έχει αυξηθεί, αλλά, οι ανάγκες είναι ακόμα μεγάλες. «Στο νοσοκομείο μας μεταγγίζονται συνάνθρωποι μας με μεσογειακή αναιμία, με κακοήθειες, τραυματίες τροχαίων. Το αίμα που συλλέγουμε είναι 3.000 μονάδες περίπου, ενώ κατά Μ.Ο χρειαζόμαστε 5.000 με 5.500 μονάδες το χρόνο», σημείωσε η κα Πανέτα, καλώντας  όλους τους υγιείς πολίτες της Ηλείας, από 18 έως 60 ετών να αιμοδοτούν 1-2 φορές τον χρόνο, αλλά και την Πολιτεία, να ενισχύσει με προσωπικό – ιατρικό και νοσηλευτικό – όλους τους Σταθμούς Αιμοδοσίας που λειτουργούν στα Νοσοκομεία της χώρας, ώστε κάθε στιγμή που ένας εθελοντής θελήσει να αιμοδοτήσει, να μπορεί να το κάνει απευθυνόμενος σε κάθε Σταθμό Αιμοδοσίας.

Όλη η επικαιρότητα