Ηλεία

2ο ΕΠΑΛ Πύργου: Οι μαθητές, χρήσιμοι πολίτες της κοινωνίας

Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της φετινής σχολικής χρονιάς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη συγκέντρωση 21 πολύτιμων μονάδων αίματος από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, που για μια ακόμα φορά έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς στην τοπική κοινωνία.

Επιτυχία για το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, δεν είναι απλά η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μονάδων αίματος. Είναι το γεγονός ότι 17 ολόκληρα χρόνια, οι μαθητές της Γ΄ τάξης – και κάποιοι της Β΄αιμοδοτούν δυο φορές μέσα σε κάθε σχολική χρονιά, καθώς και το γεγονός ότι σε κάθε νέα αιμοδοσία, απόφοιτοι του σχολείου επιστρέφουν και αιμοδοτούν εκεί απ’ όπου έμαθαν στην πράξη τι σημαίνει η εθελοντισμός και προσφορά.

Όλοι οι μαθητές (σ.σ και οι εκπαιδευτικοί) πριν αιμοδοτήσουν, υποβλήκαν σε ιατρικό έλεγχο

Το πιο σημαντικό «μάθημα»

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη, για να αιμοδοτήσουν στη συνέχεια με τη φροντίδα των νοσηλευτριών Λίνας Παπαδοπούλου και Ράνιας Μπαρλαμά.

Ο καθηγητής Νοσηλευτικής του σχολείου και υπεύθυνος για την διοργάνωση των αιμοδοσιών, Ανδρέας Νικολόπουλος, αιμοδότησε από τους πρώτους, και μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», αναφέρθηκε στην «παράδοση» του σχολείου, με τους μικρότερους μαθητές να ενημερώνονται για την διαδικασία και να διώχνουν τον φόβο και την όποια προκατάληψη. Γι’ αυτό και ο αριθμός των μαθητών που κάθε χρόνο συμμετέχουν στις αιμοδοσίες είναι μεγαλύτερος. «Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά, δίνουν αίμα για τον συνάνθρωπο τους και ξέρουν ότι με αυτό τον τρόπο γίνονται χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία και τους συνανθρώπους τους», σχολιάζει ο κ.Νικολόπουλος, με τον Διευθυντή του σχολείου, Αθανάσιο Βέρρα, να εκφράζει την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στην εθελοντική αιμοδοσία, σημειώνοντας πως «…τα παιδιά, έστειλαν μήνυμα αλληλοβοήθειας, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, έχοντας συνειδητοποιήσει πως, για μια φιάλη αίμα μπορεί  να κινδυνεύσει η ζωή τους».

Ο διευθυντής του σχολείου κ.Βέρρας, ο καθηγητής νοσηλευτικής κ.Νικολόπουλος και η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας κα Ζαχαριαδάκη, μίλησαν για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, όταν ξεκινά από το σχολείο

Η αιμοδοσία στον χώρο του σχολείου, ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση 21 πολύτιμων μονάδων αίματος από τους μαθητές, με την κα Ζαχαριαδάκη να σημειώνει πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με την ιδέα του εθελοντισμού μέσα από το σχολείο και να κάνουν το «πρώτο βήμα» από τον χώρο αυτό, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να αιμοδοτούν και μετά την αποφοίτησή τους.

Όλη η επικαιρότητα