Αθλητισμός Ηλεία

2ος αγώνας συμπαράστασης και αλληλεγγύης: «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή» στον μικρό Μάριο από τη Ζαχάρω

Ακούστε το άρθρο

«Είναι ιδέα με παρελθόν παρόν και μέλλον, εκφράζει πολλούς και δεν ανήκει σε κανέναν» είπαν με μια φωνή το πρωί της Παρασκευής κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασαν τις λεπτομέρειες του 2ου αγώνα συμπαράσταση και αλληλεγγύης «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή» οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής που έχει αναλάβει την διοργάνωση αυτού του φιλανθρωπικού αγώνα.

Κατά την διάρκεια αυτής, γνωστοποιήθηκε πως το συγκεκριμένο φιλικό θα διεξαχθεί για να δοθεί βοήθεια στον μικρό Μάριο Φωτόπουλο από την Ζαχάρω που πάσχει από καρκίνο στο πόδι ενώ όπως τόνισαν το «παρών» στις 28 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο Πύργου, θα δώσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδόσφαιρου, όχι όμως η Εθνική Ελλάδας του 2004 όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας και ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Στο πάνελ βρέθηκαν για να μιλήσουν ο νομικός σύμβουλος της διοργάνωσης Νίκος Παναγόπουλος καθώς και οι εκ των εμπνευστών Στάθης Χαραλαμπόπουλος και Ντέγιαν Μιλοσέσκι, με τον πρώτο να παίρνει αρχικά τον λόγο και να τοποθετείτε ως εξής:

«Ο πασίγνωστος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ είχε πει κάποτε πως «τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της». Η ιδέα «ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ» γεννήθηκε τον Απρίλιο του έτους 2015. Στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μεταξύ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Ηλείας και παλαιμάχων Πανηλειακού. Τα έσοδα του αγώνα δόθηκαν στον μικρό Χρήστο που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία. Η ανταπόκριση του κόσμου της Ηλείας ήταν μεγάλη, όχι μόνο στο οικονομικό σκέλος αλλά και στην δυναμική παρουσία του στο γήπεδο.

Τρία χρόνια μετά, εν έτη 2018, η ιδέα αυτή καλείται να δείξει το δρόμο. Καλείται να ενεργοποιήσει για μία ακόμα φορά την τοπική κοινωνία. Η ζωή εξάλλου δεν είναι δίκαιη με όλα τα παιδιά. Μάριος Φωτόπουλος. 15 χρονών. Ζει μόνιμα στη Ζαχάρω. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Το ύψος του τον έκανε γρήγορα να αφοσιωθεί στο μπάσκετ. Εδώ και κάποιους μήνες όμως δίνει έναν μεγάλο αγώνα εκτός γηπέδων. Πάσχει από καρκίνο στο πόδι. Θα υποβληθεί σε λίγες μέρες σε επέμβαση στην Αθήνα. Τα έξοδα πολλά και αξεπέραστα για τους οικείους του.

Η διεξαγωγή ενός φιλανθρωπικού αγώνα μόνο εύκολη διαδικασία δεν είναι. Ήδη έχει ξεκινήσει μία προεργασία αρκετών εβδομάδων, πριν εμφανιστούμε σήμερα ενώπιον σας. Οφείλω να επισημάνω ότι έχουν βοηθήσει και έχουν δεσμευθεί ότι θα βοηθήσουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι προς τιμήν τους έχουν ζητήσει να μην προβληθούν. Είναι όμως υποχρέωσή μου να αναφερθώ σε κάποιους συγκεκριμένους αρωγούς του εγχειρήματος, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να οραματιζόμαστε μία πετυχημένη χείρα βοηθείας, όπως εμείς την εννοούμε, στον μικρό Μάριο.

Η Μητρόπολη Ηλείας λοιπόν και προσωπικά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, αφού έγινε κοινωνός του προβλήματος, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για τη μίσθωση οικίας στην Αθήνα, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να βρίσκεται εκεί ο μικρός Μάριος.

Επίσης, ο Δήμαρχος Πύργου έδωσε κατευθείαν την έγκρισή του για την τέλεση βραδινού αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου Χαράλαμπος Βιλαέτης.

Τέλος, αρωγός αυτής της προσπάθειας είναι και ο Ηλείος γνωστός πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης. Οι επαφές του Γιώργου υπήρξαν καθοριστικές για να εξασφαλιστεί η παρουσία πασίγνωστων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν πολλά χρόνια στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.

Ήδη από σήμερα (σ.σ. χθες) διατίθενται τα εισιτήρια του αγώνα, με τιμή 1 ευρώ το καθένα. Έχουν εκδοθεί 10.000 αριθμημένα εισιτήρια. Επειδή η κοινωνία της Ηλείας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της αναφορικά με τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τολμώ να προβλέψω ότι τα εισιτήρια θα εξαντληθούν. Καλώ τους Ηλείους να δώσουν το παρόν στο γήπεδο το βράδυ της 28ης Μαΐου. Για να θαυμάσουν τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τους υπόλοιπους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τα ονόματα των οποίων θα δημοσιεύονται τμηματικά τις επόμενες μέρες στον τοπικό Τύπο. Για να δώσουμε το σωστό μήνυμα. Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Και κυρίως για να βοηθήσουμε τον μικρό Μάριο να δώσει πάλι έναν τίμιο αγώνα όχι στα δωμάτια των νοσοκομείων αλλά μέσα στα γήπεδα, εκεί που πρέπει να βρίσκονται όλα τα παιδιά».

Στη συνέχεια, οι Στάθης Χαραλαμπόπουλος και Ντέγιαν Μιλοσέσκι ζήτησαν την σύμπλευση όλων των φορέων προκειμένου όλα να πάνε κατ’ ευχή ενώ μετά από ερώτηση σχετικά με τις δυο συνεντεύξεις τύπου που δόθηκαν σε διάστημα λίγων ημερών ξεκαθάρισαν, πως αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στους ίδιους όπως και το σήμα το οποίο γράφει πάνω το έτος 2015 (χρονιά που «γεννήθηκε» αυτή η ιδέα) και κανείς δεν μπορεί να την καπηλευτεί.

Όλη η επικαιρότητα