Ηλεία

3ο Δημοτικό Γαστούνης: Εθελοντική ομάδα ειδικού σκοπού από εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

Ακούστε το άρθρο

Καθαρίζουν, συντηρούν, βάφουν και μετά διδάσκουν

Είναι αληθινό, είναι ελληνικό  και συμβαίνει στη Γαστούνη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο εν μέσω: ομάδα εκπαιδευτικών  του σχολείου καθώς και άλλων εργαζομένων πριν την τηλεκπαίδευση που ξεκινά το μεσημέρι, εδώ και μέρες κάθε πρωί , εθελοντικά, βρίσκεται στο προαύλιο του Δημοτικού και καθαρίζει, βάφει, συντηρεί το σχολείο «ώστε όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον να βρουν ένα χώρο ανακαινισμένο και λειτουργικό».

Οι εργασίες εξωραϊσμού του σχολείου ξεκινούν από το πρωί και τελειώνουν περίπου στη μια το μεσημέρι, γιατί λίγο μετά τις 2 οι εκπαιδευτικοί συναντούν τους μαθητές μέσω  της τηλεκπαίδευσης.

Συναντήσαμε την ομάδα των εθελοντών που αξίζουν συγχαρητήρια και αποτελούν υπόδειγμα για όλες τις σχολικές μονάδες και μας μίλησε ο διευθυντής του Δημοτικού κ. Τάκης Πανουτσόπουλος

«Κοινός στόχος»

«Όταν ανέλαβα διευθυντής στο σχολείο, το 2017, ήταν ένα σχολείο, το οποίο ήταν καλό μεν από άποψη προσωπικού αλλά δεν είχε καλή λειτουργική υποδομή. Το δύσκολο για εμάς, το οποίο μετά έγινε εύκολο ήταν να δέσουμε σαν παρέα. Είμαστε όλοι μια παρέα, η καθαρίστρια, ο σχολικός τροχονόμος, οι ειδικότητες, οι δάσκαλοι και ο διευθυντής, οι οποίοι κοιτάμε να αλλάξουμε την εικόνα του σχολείου.

Ξεκινήσαμε με την υλικοτεχνική υποδομή, προχωρήσαμε με βαψίματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ασύρματο δίκτυο, έχουμε κάνει πολλά έργα υποδομής στο σχολείο και τώρα θέλαμε και τον εξωραϊσμό. Μίλησα, λοιπόν, με τον γυμναστή και με τον Γιώργο Φανό που είναι από τους πιο παλιούς εδώ και είχαν ένα όνειρο: Να φτιάξουν ένα couloirs στον στίβο για να μπορέσουν να αθλούνται τα παιδιά. Μαζί με το couloirs γεννήθηκαν και άλλα ερωτήματα. Μιλήσαμε λοιπόν όλοι μαζί και αποφασίσαμε να εξωραϊσουμε το σχολείο. Πήραμε, λοιπόν, χρώματα για να βάψουμε τις κερκίδες που ήταν χάλια, τα προϋπάρχοντα γήπεδα βόλεϋ και μπάσκετ και γενικά να γίνει ένα σχολείο πρότυπο. Επίσης έγινε μεγάλη δουλειά και στο εργαστήριο, το οποίο έμπαζε νερά και ήμασταν με τις σκάφες. Έτσι εγκρίθηκε επιπλέον προϋπολογισμός πάλι από τη Σχολική Επιτροπή, από το αποθεματικό και επισκευάσαμε την σκεπή. Επίσης, με χρήματα του σχολείου –τρέχοντα έξοδα- αγοράσαμε και μοκέτα (500 ευρώ) για το γυμναστήριο, ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάθονται κάτω και να κάνουν αθλητικές δραστηριότητες. Κι έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε. Η εθελοντική ομάδα αποτελείται από την ομάδα που είμαστε εδώ, όμως όλοι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και φυσικά έχουμε τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εμείς μπήκαμε μπροστά ως ομάδα ειδικού σκοπού, ομάδα εκτάκτων αναγκών, τηρώντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Κι είναι σκοπός μου μέχρι να φύγω από εδώ να έχουμε κάνει αυτά τα οποία έχουμε βάλει στο μυαλό μας με τα παιδιά κι ακόμη παραπάνω. Και, πιστεύω, θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο διευθυντής του σχολείου κ. Τάκης Πανουτσόπουλος, τόνισε ότι η προμήθεια των αναγκαίων υλικών γίνεται με έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τη Σχολική Επιτροπή την οποία ευχαριστεί  όπως επίσης και τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο «γιατί πράττουν περισσότερα από τα δέοντα για να μας στηρίξουν».

Μαρίνος: «Οι επιθυμίες τους εντολή»

«Να συγχαρώ τον διευθυντή και την εθελοντική ομάδα που στηρίζουν αυτό το έργο του εξωραϊσμού, σε αυτή τη φάση, του σχολείου. Βλέπετε ότι εκτός από τις άδειες ειδικού σκοπού έχουμε και τις εργασίες ειδικού σκοπού  και αυτό τιμά την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της αλλά και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που είναι εδώ και αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά του σχολείου.

Ειλικρινά τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου, χαίρομαι ιδιαίτερα με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σίμο Μάλιαρη, όπως και με την αντιδήμαρχο Σοφία Μαρινοπούλου και τον πρόεδρο του ΝΠ Δημήτρη Βασιλόπουλο, οι οποίοι έχουν μια αψεγάδιαστη συνεργασία και τους διαβεβαιώνω για άλλη μια φορά ότι κάθε επιθυμία τους για το καλύτερο θα είναι εντολή για μένα».

Όλη η επικαιρότητα