Categories: Life

3 απλές ιδέες για να βρεις την χαμένη σου παραγωγικότητα

Share

Θέλεις να μείνεις όλη τη μέρα στο κρεβάτι βλέποντας τηλεόραση, αλλά πρέπει να σηκωθείς για να πας στην δουλειά; Πρέπει να διαβάσεις για την εξεταστική που πλησιάζει, αλλά με το που πιάνεις το βιβλίο στα χέρια σου νιώθεις τα μάτια σου να κλείνουν;

Σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να πιαστείς και να ολοκληρώσεις υποχρεώσεις όταν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με τις συγκεκριμένες εργασίες. Δυστυχώς, όμως, συνήθως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πιέσεις τον εαυτό σου για να κάνει αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θέλει.

Αν είσαι σε τέτοια φάση, επίτρεψέ μου να μοιραστώ μαζί σου κάποιες συνήθειες που επιστρατεύω εγώ όταν πρέπει να ανεβάσω τα επίπεδα παραγωγικότητάς μου ενώ αυτά έχουν χαθεί στα τάρταρα.

  1. Το ξεκίνημα της μέρας είναι το παν

Ανάλογα με το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις σου μπορείς να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το τι θα κάνεις με το που ανοίξουν τα μάτια σου. Καλό θα ήταν να μην αγχώσεις τον εαυτό σου με το καλημέρα για τα άπειρα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις σήμερα. Αντιθέτως, σήκω χαλαρά από το κρεβάτι σου, φτιάξε ένα δυναμωτικό πρωινό και έναν καφέ και αφιέρωσε λίγο χρόνο στην ενημέρωση για την επικαιρότητα από την online εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ» ή από την αγαπημένη σου ιστοσελίδα ή τηλεοπτική εκπομπή. Αφού τελειώσεις με το πρωινό σου, θα έχεις την ενέργεια και την ψυχική ηρεμία να αντιμετωπίσεις όλα εκείνα τα πράγματα που θα πρέπει να ολοκληρώσεις.

  1. Αλλαγή χώρου

Καμιά φορά το να πας σε άλλο χώρο από αυτό που συνήθως εργάζεσαι βοηθάει στο να ανανεωθείς και να έρθει ένα ανέλπιστο κύμα ενεργητικότητας. Όταν λέω αλλαγή χώρου μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το να μεταφερθείς από την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι. Αν έχεις μεγάλο μπαλκόνι ή κήπο, μπορείς να καθίσεις εκεί, ώστε να δουλεύεις και σε περιβάλλον με ωραία θέα. Αν η ιδέα αυτή σου ακούγεται ωραία, αξίζει να επενδύσεις και σε ομπρέλες βαρέως τύπου στο ombreles.gr, ώστε να βγαίνεις εκεί ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι στις καλές του. Ακόμη, μπορείς να βγεις και εντελώς από το σπίτι, πηγαίνοντας να δουλέψεις σε μια ήσυχη καφετέρια.

  1. Φτιάξε μια λίστα

Μην αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους. Σε ένα φύλλο χαρτί, γράψε μια λίστα με όλες τις υποχρεώσεις σου για την συγκεκριμένη μέρα. Ξεκίνα με εκείνες τις δουλειές που θέλεις οπωσδήποτε να έχουν ολοκληρωθεί σήμερα. Προσπάθησε να είσαι ρεαλιστής και μην γράψεις πολλά πράγματα, που θα χρειαστείς πάνω από εικοσιτέσσερεις ώρες για να τα κάνεις. Μια λίστα με τέσσερις μέχρι εφτά στόχους είναι λογική και επιτεύσιμη.

Τώρα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όλες τις δουλειές που απέφευγες τόσο καιρό.