Ηλεία Πολιτισμός

31ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η αυλαία πέφτει απόψε με Προμηθέα Δεσμώτη

Η επιτυχημένη παράσταση του φετινού καλοκαιριού.
Ακούστε το άρθρο

Με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου το 31ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, που αμέσως μετά την Επίδαυρο θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό του Φεστιβάλ, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

Η επιτυχημένη παράσταση του φετινού καλοκαιριού μετά από πλήθος sold out παραστάσεων και διθυραμβικές κριτικές παρουσιάζεται απόψε, στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας.

Ένα δυνατό επιτελείο ηθοποιών και συντελεστών θα αναβιώσει μπροστά στα μάτια των θεατών το διαχρονικό έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή, Αισχύλου, έναν ύμνο για τον ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας.

Στη δεύτερη εμφάνισή του στην Επίδαυρο, ο Άρης Μπινιάρης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, με όχημα τoν Προμηθέα Δεσμώτη. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου με το σώμα και τη φωνή. Mέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται έτσι τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. «Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον», όπως λέει ο ίδιος. Στον ρόλο του Προμηθέα, διαχρονικού συμβόλου αντίστασης απέναντι στην εξουσία, ο Γιάννης Στάνκογλου.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Προμηθέας: Γιάννης Στάνκογλου, Κράτος: Άρης Μπινιάρης, Βία: Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Ήφαιστος: Δαυίδ Μαλτέζε, Ωκεανός: Αλέκος Συσσοβίτης, Ιώ: Ηρώ Μπέζου, Ερμής: Ιωάννης Παπαζήσης.
ΧΟΡΟΣ (Αλφαβητικά): Αντριάνα Αντρέοβιτς, Δήμητρα Βήτα, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη, Νάνσυ Μπούκλη, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αλεξία Σαπρανίδου, Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Παπαϊωάννου (Βιολοντσέλο, effects)

Παραγωγή: Θέατρο Πορεία- Συμπαραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου που θα ανοίξει από τις 7 το απόγευμα για αγορά εισιτηρίων.

Τιμές εισιτηρίων

· Κανονικό: 20€
· Εκπτωτικά εισιτήρια: 15€

Φοιτητικό (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας), παιδιά μέχρι 12 ετών, ανέργων (με προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας), πολυτέκνων, ΑΜΕΑ (67% και άνω με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας), ομαδικά άνω των 10 ατόμων

Αφήστε μια απάντηση

Όλη η επικαιρότητα