WEB tv Ηλεία

36η Εμποροπανήγυρις Στρεφίου: Με πλήθος κόσμου… παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.
Ακούστε το άρθρο

Με τις ευχές η ετήσια αυτή εκδήλωση, που έχει γίνει πλέον θεσμός, να συνεχίσει να διοργανώνεται κάθε χρόνο, άνοιξε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τις πύλες της η 36η ετήσια Εμποροπανήγυρη Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που για μια εβδομάδα θα αποτελεί πόλο έλξης για τους πολίτες αλλά και εστία εμπορικών, κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β’, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής, τονίζοντας στον σύντομο χαιρετισμό του πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί δείγμα πολιτισμού και ευημερίας, τονώνει την οικονομία της περιοχής και δημιουργεί αισιοδοξία και ευχαρίστηση σε χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται.

«Θα στηρίξουμε κάθε καλό που θα γίνεται για το δήμο»

Στο δικό του σύντομο χαιρετισμό, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Αρβανίτης επεσήμανε τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησε η εμποροπανήγυρη μέχρι τη διεξαγωγή της και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πέρασε από σαράντα κύματα», ενώ ζήτησε να σταθούν όλοι στο γεγονός πως η εκδήλωση εν τέλει έγινε, αλλά και στα σημαντικά στοιχεία που προσφέρει όπως η τόνωση της οικονομίας και οι κοινωνικοί δεσμοί που έχει αναπτύξει στην περιοχή. Ευχαρίστησε ακόμα όσους βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα ακόμα και με καθυστέρηση, ενώ έκανε τη δική του κριτική ως άνθρωπος της δημοτικής αρχής για τις προσπάθειες που έκαναν και ίσως να μην κατάφεραν να τις ολοκληρώσουν όπως επιθυμούσα. Τέλος, ευχήθηκε τα καλύτερα στο νέο Δήμαρχο και τόνισε πως θα είναι δίπλα τους για να στηρίξουν το θεσμό αυτό αλλά και κάθε καλό που θα γίνεται στον Δήμο.

«Ένας πανάρχαιος θεσμός που οφείλουμε να συνεχίσουμε»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου Αθανασία Κούρβα επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι εμποροπανηγύρεις είναι ένας πανάρχαιος θεσμός που έφτασε στις μέρες μας και οφείλουμε να τον συνεχίσουμε και να τον στηρίξουμε, καθώς, πέραν των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, εμπεριέχει στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης.

«Να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση»

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, που χαρακτήρισε ως μια ιδιαίτερη μέρα τη σημερινή λόγω της επιστροφής του ετήσιου αυτού θεσμού στην περιοχή. Πρόσθεσε δε πως θα πρέπει όλοι από κοινού να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση και να δυναμωθεί μελλοντικά περισσότερο, μιας και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες στην Ηλεία. Ως εκπρόσωπος μάλιστα της Περιφέρειας, υπογράμμισε πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν και οι ίδιοι με τον τρόπο τους τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις που δίνουν πνοή στον τόπο αλλά και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τέλος, ευχήθηκε καλά κέρδη στους εμπόρους και καλή διασκέδαση στους επισκέπτες στην περιοχή.

Παρουσίες

Μεταξύ των παρισταμένων στην τελετή των εγκαινίων, ήταν εκτός των προαναφερθέντων, οι Βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη (δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) Γιώργος Καραστέργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Ρόη Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Μαρούντας, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αηδόνης, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Κρέζος, Αντώνης Μουζής και Χάρης  Σπηλιόπουλος, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Μετά το πέρας του αγιασμού, η «νύχτα μετατράπηκε σε μέρα» με τη ρίψη πυροτεχνημάτων και αργότερα ο κόσμος είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει περισσότερο υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών από την Έφη Θώδη και τον Άγγελο Σπυρόπουλο, του οποίους συνόδευσαν ο Κώστας Τσαρουχάς και η Χρύσα Κωνσταντινοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η 36η Εμποροπανήγυρη Στρεφίου θα έχει τις πύλες της ανοιχτές μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου, με χιλιάδες προϊόντα, χαμηλές τιμές και καλλιτεχνικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Όλη η επικαιρότητα