Ηλεία Πολιτισμός

3η διεθνής συνάντηση στην Ολυμπία: Προς τιμήν των νέων του κόσμου

Αφιερωμένη στους φοιτητές της 3ης Διεθνούς Συνάντησης «Imagine Peace Youth Camp», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο προαύλιο του παλαιού Δημαρχείου της πόλης.

Στην 3η Διεθνή Συνάντηση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, συμμετείχαν συνολικά 35 νέοι φοιτητές από χώρες που έχουν βιώσει τις επιπτώσεις του πολέμου. Συγκεκριμένα από το Κόσσοβο, την Παλαιστίνη , το Ισραήλ, το Μπαγκλαντές , την Αλγερία, το Μαρόκο, την Συρία , την Αίγυπτο , την Σερβία,   αλλά και από άλλες χώρες όπως η Γερμανία , η Βρετανία, η Νορβηγία, η Αλβανία και η Ελλάδα.

Στην βραδιά προς τιμήν τους, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βράβευσε τους φοιτητές, ευχαριστώντας τους για την συμμετοχή τους στην διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής συνάντησης. Στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους φοιτητές αλλά και τον Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Κωνσταντίνο Φίλη και την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, στον τόπο που αποτελεί την αφετηρία της παγκόσμιας γιορτής συναδέλφωσης, συγχαίροντας τους για την διοργάνωση της 3ης Συνάντηση , δίνοντας τη δυνατότατη σε νέους από όλο τον κόσμο, να αισθανθούν το μήνυμα που εκπέμπει αυτός ο τόπος.

Η βραδιά έκλεισε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Σύλλογο Μοραΐτες.

Όλη η επικαιρότητα