Ηλεία

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω

Πρεμιέρα» καταλήψεων είχαμε χθες σε αρκετά γυμνάσια της Ηλείας.

«Πρεμιέρα» καταλήψεων είχαμε χθες σε αρκετά γυμνάσια της Ηλείας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην κατάργηση τμημάτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές από 20-22 σε κάθε τάξη, τώρα πλέον να είναι 26 και άνω.

Ένα από τα σχολεία τα οποία έκλεισαν χθες τις πύλες τους, ήταν, όπως είχαμε προαναγγέλλει και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου, όπου γονείς και μαθητές ζητούν να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου.

Αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων ήταν φυσικά να μην γίνουν χθες μαθήματα. Μάλιστα οι σύλλογοι των γονέων όλων των σχολείων που «συρρικνώνονται», είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού πέρα από την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε χθες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ηλείας, θα προχωρήσουν και σε άλλες κινήσεις, προκειμένου να μην ισχύσει τελικά αυτή η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και τα τμήματα να μείνουν ως έχουν.

Όπως τονίζουν μάλιστα, δεν είναι μόνο λόγω της πανδημίας αυτή η αντίδρασή τους (πού παίζει φυσικά πολύ μεγάλο ρόλο, αφού όσα περισσότερα είναι τα παιδιά μέσα στις τάξεις, τόσο πιο εύκολο είναι να διαδοθεί ο ιός), αλλά και από το γεγονός ότι υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διδασκαλία, αφού είναι διαφορετικό ο εκπαιδευτικός να διδάσκει σε 22 παιδιά και άλλο σε 26 και περισσότερα.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την απόφαση»

Για την απόφαση των γονέων των μαθητών του τρίτου Γυμνασίου Πύργου να προχωρήσουν στο κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος ο κος Τάσος Τσάκωνας γονέας τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πατρίς». «Ξαφνικά και εντελώς αναίτια μειώνονται τα τμήματα της πρώτης και της δεύτερης τάξης Γυμνασίου του σχολείου μας και φυσικά και πολλών ακόμη γυμνασίων και λυκείων σε όλη την Ελλάδα και στην Ηλεία και αυξάνονται πάρα πολύ τα παιδιά ανά τμήμα. Στην τάξη του γιου μου τα παιδιά θα είναι 26.

Όλοι καταλαβαίνουν λοιπόν ότι σε εποχές πανδημίας δεν μπορούμε να δεχτούμε όλα αυτά που γίνονται και νομίζω ότι ο μόνος δρόμος είναι να συνεχίσουμε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Αυτό που θέλουμε εμείς πάνω από όλα, είναι το καλύτερο για τα παιδιά, αφού θεωρούμε απαράδεκτο να στοιβαχτούν μικρά παιδιά σε περιορισμένου εμβαδού αίθουσες. Όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και για μία καλύτερη εκπαιδευτική διαδικασία».

Όλη η επικαιρότητα