Ποδόσφαιρο

3ο Κύπελλο Δικηγορικών Συλλόγων: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Δράκων!

Ακούστε το άρθρο

O Δράκων από την Αθήνα αναδείχτηκε κυπελλούχος Ελλάδας αφού στον χθεσινό τελικό του Final 4 του 3ου Κυπέλλου Δικηγορικών Συλλόγων που διεξήχθη στον Πύργο επικράτησε με 1-0 επί του Σόλωνα και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ήταν μια άρτια διοργάνωση υπό την αιγίδα του Δικηγορικού συλλόγου Ηλείας η οποία διήρκησε από τις 13 μέχρι 15 Απριλίου με τους ημιτελικούς να διεξάγονται στο Δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας. Εκεί, ο μετέπειτα Κυπελλούχος Δράκων νίκησε 2-0 την Ηλεία και πήρε την πρόκριση ενώ ο φιναλίστ Σόλων επιβλήθηκε με 4-1 της Νεμέσεως.

Η χθεσινή μέρα περιελάμβανε τον μικρό και το μεγάλο τελικό, με τους αγώνες να διεξάγονται στο Δημοτικό στάδιο Πύργου. Στον πρώτο, η Νέμεσις επιβλήθηκε με 3-1 επί του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και πήρε το χάλκινο μετάλλιο ενώ στον δεύτερο, το γκολ του Α. Κέζα στο 65’ έδωσε το κύπελλο στον Δράκοντα.

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά του χθεσινού τελικού, πρώτος απείλησε ο Σόλων όμως το σουτ του Λαδακάκου στο 15’ έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 30’ ο Σόλων απάντησε όμως το απευθείας φάουλ του Φιλιπόππουλου έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαρτζής. Στο 40’ ο Δράκων άγγιξε το γκολ όμως η κεφαλιά του Νικολαΐδη κατέληξε στο δοκάρι. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 64’ όταν ο Φιλιπόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Α. Κέζας αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 αφού στο 70’ ο Μπακάλης απομάκρυνε το σουτ του Παπουλίδη.

Οι συνθέσεις

ΔΡΑΚΩΝ: Μπακάλης, Κοζανίδης (71’ Πατσιάντος), Λίβας, Κέζας Α., Μπιτσάκος Ε., Κέζας Β., Νικολαΐδης, Γεωργιάδης (85’ Πετρακόπουλος), Ελευθεράκης, Μπιτσάκος Θ. (71’ Κεσσές), Φιλιπόππουλος (85’ Κακλαμανέας)

ΣΟΛΩΝ: Μπαρτζής, Αναστασάκος (55’ Παππουλίδης), Αυγέρης (65’ Αλεξανδρής), Δημόπουλος, Λαδακάκος (57’ Τάλιος), Μπιλίρης, Μπουτσικάρης (71’ Χατζηευαγγέλου), Ροζάκης, Συρίγος, Τσαγκαρογιαννάκης, Τσιρίγος

 

*Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας πραγματοποίησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Amalias στην Κουρούτα. Κατά την διάρκεια της βραδιάς, βραβεύτηκαν οι τρεις ομάδες, ο Δ. Πύργου (το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Λ. Αθανασόπουλος), ο Δ. Ήλιδας (το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Κ. Τσεριώνης), η ΕΠΣ Ηλείας (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος Άρης Κουλούρης) καθώς και οι τρεις χορηγοί της διοργάνωσης ( Dedalos Security, AB Food Market Αμαλιάδας και Νίκος Κοροβέσης.

 

Μισέλ Αμπού Χάντμπα (Πρόεδρος Οργ. Επιτροπής): «Είχαμε άγχος αλλά όλα πήγαν κατ’ ευχήν!»

Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Κυπέλλου Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Μισέλ Αμπού Χάντμπα έκανε τον απολογισμό της διοργάνωσης.

«Για 1η φορά αναλάβαμε ως Ηλεία μια τελική φάση. Από το καλοκαίρι που πήραμε το χρίσμα να διεκδικήσουμε την τελική φάση ξεκινήσαμε οργανωτικά με τη  βοήθεια όλης της οργανωτικής επιτροπής αλλά και των συλλόγων τις προετοιμασίες. Συμμετείχαν πολλές ομάδες από όλη την Ελλάδα και το αποτέλεσμα ήταν, εκτός από μας που προκριθήκαμε σαν διοργανωτές, να προκριθούν και τρεις πολύ καλές ομάδες από την Αθήνα. Είχαμε άγχος διότι δεν το είχαμε επιχειρήσει ξανά, αλλά πήγαν όλα κατ’ ευχήν. Τα παιχνίδια διεξήχθησαν σε δυο υπέροχα γήπεδα, η ΕΠΣ μας παρείχε τους διαιτητές και ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας».

Όλη η επικαιρότητα