Αθλητισμός

3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας: Κάθε χρόνο και καλύτερος!

Ακούστε το άρθρο

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός θα γίνει στην Ηλεία την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Πρόκειται φυσικά για τον 3ο Μαραθώνιο Ολυμπίας, που ουσιαστικά θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 24 Μαρτίου, και θα κορυφωθεί το Σάββατο και φυσικά την Κυριακή με τον μεγάλο μαραθώνιο.

Αυτή την μεγάλη αθλητική εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία “Ολυμπιονίκης” Αρχαίας Ολυμπίας και Κόροιβος Αμαλιάδας, και με την υποστήριξη των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και του ΣΔΥ Αθήνας, αλλά και πλήθους άλλων συλλόγων και σωματείων.

Η προσέλευση των εθελοντών είναι πολύ μεγάλη, αλλά και η συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, αφού οι συμμετοχές είναι από είκοσι και πλέον χώρες. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν το Καζακστάν, ΗΠΑ, Αγγλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Κατάρ, Νιγηρία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία.

Ο Μαραθώνιος τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και οι αποστάσεις των διαδρομών του αγώνα για πρώτη φορά θα πιστοποιηθούν από την Διεθνή ένωση αγώνων δρόμου.

Να σημειωθεί, πως θα υπάρξουν τρεις βραβεύσεις:

  • Το πρώτο βραβείο είναι το “Ιδεώδες του Μαραθωνίου”που θα τιμά την πρέσβειρα του αθλητισμού Μαρία Πολύζου η οποία είναι αθλήτρια δρόμων αντοχής και είναι Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης.
  • Το δεύτερο βραβείο είναι το “Ολυμπιακό πνέυμα”που τιμά τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίυ σφαιροβόλο που έχει πάρει μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς και κάτοχο πανελληνίου ρεκόρ.
  • Το τρίτο βραβείο είναι η “Ηρωική προσπάθεια”που τιμά τον παραολυμπιονίκη Πολυχρόνη Χρονόπουλο απο το Γούμερο ο οποίος έχει πάρει μέρος σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, τέσσερα Πανευρωπαϊκά, πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρεις Παραολυμπιακούς.

Όλη η επικαιρότητα