Γυναίκα

4 ΛΑΘΗ που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αμέσως μετά την αποτρίχωση

Ακούστε το άρθρο

Φτιάχνεις τη λίστα με το τι πρέπει να κάνεις λίγες ημέρες πριν τις διακοπές σου και έχεις βάλει σε όλα τα κουτάκια τικ, πλην αυτό της αποτρίχωσης. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί την ημέρα ακριβώς πριν την αναχώρησή σου καθώς θες η επιδερμίδα σου να είναι τέλεια καθόλη τη διάρκεια των διακοπών σου. Πόδια στην εντέλεια από το πρωί ως το βράδυ. Και εδώ μας βρίσκεις απόλυτα σύμφωνες.

Υπάρχουν όμως μερικές κινήσεις που πρέπει να αποφεύγεις κάθε φορά που κάνεις αποτρίχωση.

#1 Μην κάνεις απολέπιση

Όπως είπαμε και προηγουμένως, θες να έχεις τέλεια επιδερμίδα αλλά αυτό που ζητάς δε θα το πετύχεις μέσω της απολέπισης. Κάνοντας αποτρίχωση, ιδιαίτερα με κερί, αφαιρείς εκ των πραγμάτων τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Έτσι,το να κάνεις απολέπιση ακριβώς μετά την αποτρίχωση, το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι περισσότερο να βλάψεις παρά να ωφελήσεις την επιδερμίδα σου!

#2 Μην φοράς πολύ εφαρμοστά ρούχα

Γενικώς πρέπει να αποφεύγεις αυτού του είδους τα ρούχα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (δε θες να σου απαριθμήσω τους λόγους) αλλά κάνε το πράξη ειδικότερα τα πρώτα 24ωρα μετά την αποτρίχωση.

#3 Μην χρησιμοποιείς προϊόντα ή αρώματα που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα

Πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερα προσεκτική με αρώματα, λοσιόν και άλλα προϊόντα περιποίησης με άρωμα ή χρώμα που  μπορεί να ερεθίσουν την πρόσφατα αποτριχωμένη επιδερμίδα σου. Γι αυτό πρόσεχε τι χρησιμοποιείς!

#4 Μην εκτίθεσαι στον ήλιο αμέσως

Το ξέρουμε πως βρίσκεσαι σε μία χαρά και αναμένεις πώς και πώς την ώρα που θα βρεθείς στην παραλία αλλά ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας θα ερεθίσουν την αποτριχωμένη περιοχή της επιδερμίδας σου. «Απόφυγε να πας για μπάνιο, ιδιαίτερα σε πισίνα, για λίγες μέρες. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να πάθεις κάποια μόλυνση» τονίζουν οι δερματολόγοι.

Πηγή: queen

Όλη η επικαιρότητα