Life

4 μύθοι για τον γυναικείο αυνανισμό

Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο άδικες κοινωνικές προκαταλήψεις εις βάρος των γυναικών είναι ο αυνανισμός και η προσωπική ικανοποίηση. Για τους άντρες τα πράγματα είναι αρκετά πιο χαλαρά αφού ο μόνος θεσμός που δε δέχεται τον αντρικό αυνανισμό είναι η Εκκλησία.  Όσον αφορά τις γυναίκες, από την άλλη, η αυτοικανοποίηση είναι ένα θέμα ταμπού ακόμη και στις συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους. Και συνήθως κάποιες από τις σκέψεις που βρίσκονται πίσω από αυτό το ταμπού είναι αυτοί οι 4 μύθοι.

Μύθος 1: Ο αυνανισμός δεν ωφελεί πουθενά

Κι αν κωλύεσαι στην ιδέα του να ικανοποιήσεις μονάχη τον εαυτό σου, σκέψου ότι στην πραγματικότητα του απαγορεύεις να βιώσει τα οφέλη αυτής της… δραστηριότητας. Σύμφωνα με το Healthline, ο αυνανισμός σε βοηθά να αποβάλεις το στρες, να κοιμηθείς καλύτερα, σου ανεβάζει τη διάθεση, σε βοηθά να χαλαρώσεις και μειώνει τις κράμπες. Ό,τι δηλαδή μπορεί να κάνει ένα ηρεμιστικό φάρμακο. Προκειμένου να το ρίξεις στα χάπια, αφιέρωσε στον εαυτό σου ένα απολαυστικό session αυνανισμού.

Μύθος 2: Δεν είναι σωστό να αυνανίζεσαι ενώ βρίσκεσαι σε σχέση

Οι γυναίκες σιγά-σιγά έχουν αρχίσει να συνηθίζουν στην ιδέα ότι ο σύντροφός τους στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το αναπαραγωγικό του όργανο. Όσον αφορά το γυναικείο φύλο, πολλές αναρωτιούνται αν είναι σωστό να αυτοικανοποιούνται ενώ βρίσκονται σε σχέση και οι σύντροφοί τους από τη μεριά τους, αν είναι «αρκετοί» ή αν κάνουν κάτι πολύ λάθος.

Αν είσαι γυναίκα και ο σύντροφός σου έχει πρόβλημα με αυτό, δεν έχεις παρά να τον καλέσεις στο one woman show σου. Σύντομα, το σόλο σου θα μετατραπεί σε ντουέτο. Το καλύτερο; Δεν θα χρειαστούν προκαταρκτικά, καθώς θα είσαι ήδη υγρή. Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια.

Μύθος 3: Οι δονητές μειώνουν το επίπεδο ευαισθησίας της κλειτορίδας

Αν υπάρχει μία εκδοχή αυτού του μύθου η οποία μπορεί να είναι αληθινή είναι η «αμέσως μετά τον αυνανισμό νιώθεις ένα μούδιασμα, το οποίο σταδιακά φεύγει». Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά την πρώτη φορά που θα ασχοληθείς με την κλειτορίδα σου χρησιμοποιώντας κάποια συσκευή, είναι λιγάκι τρομακτικό το μετά· η εμπειρία του αυνανισμού είναι τόσο έντονη που όταν το σώμα μετά την κορύφωση επιχειρεί να επιστρέψει στα φυσιολογικά του, ένα σοκ το παθαίνει.

Πολλές γυναίκες φοβούνται ότι αν χρησιμοποιούν συχνά δονητή, θα δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό χωρίς αυτόν. Σύμφωνα με τον Mal Harrison, τον ιδρυτή του Κέντρου Ερωτικής Ευφυίας, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσεις νευρολογικά μονοπάτια (δηλ. συνήθειες) τα οποία σε ωθούν ασυναίσθητα να επαναλάβεις τις ίδιες τεχνικές. Ωστόσο αυτή η συνήθεια εύκολα αλλάζει.

Μύθος 4: Ο αυνανισμός μειώνει την ικανότητα οργασμού

Η αλήθεια δεν είναι κάπου στη μέση. Η αλήθεια είναι στο άλλο άκρο: ο αυνανισμός σε βοηθά να φτάνεις σε οργασμό, γενικά. Και δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων για να το καταλάβεις. Εξασκείς το σώμα σου να φτάσει σε οργασμό, μέσω μίας εξαιρετικά απολαυστικής διαδικασίας, κατά την οποία είσαι μόνη σου στην άνεση του κρεβατιού σου –ή του καναπέ σου, δεν κρίνουμε- γεγονός που σου επιτρέπει να δοκιμάσεις ό, τι σου κατεβαίνει στο μυαλό και να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει χωρίς περισπασμούς. Μετά, όταν έρθει η ώρα του σεξ, θα έχεις ήδη κάνει τη μελέτη σου.

via

Όλη η επικαιρότητα