Τεχνολογία

4 Πράγματα στο Σπίτι που θα Καθαρίσουν και θα Απολυμάνουν το Κινητό σας

thehomeissue_tip_kinito01-620x336.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η επιφάνεια του κινητού σας είναι πιο βρώμικη κι από την τουαλέτα σας. Χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα το κινητό σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα βεβαιωθείτε πως έχετε βγάλει το κινητό σας από το φορτιστή, ότι έχετε απομακρύνει την μπαταρία κι έχετε κλείσει κάθε υποδοχή για να μην εισχωρήσει νερό ή κάτι που θα βλάψει το κινητό σας.

Μαντηλάκι γυαλιών Όλοι έχουμε στο σπίτι παραπάνω από ένα μαντηλάκι γυαλιών. Χρησιμοποιήστε το ένα από τα μαντηλάκια σας για καθαρισμό του κινητού σας. Προσέξτε μόνο να μην το χρησιμοποιήσετε μετά στα γυαλιά σας γιατί υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε στα μάτια σας τα μικρόβια που υπάρχουν στο κινητό. Βρέξτε ελαφρώς το πανάκι σας και με αυτό καθαρίστε την οθόνη αλλά και το πίσω μέρος του κινητού. Περάστε καλά το κινητό με τη στεγνή μεριά του πανιού μέχρι να καθαρίσει και να στεγνώσει τελείως.

Μείγμα με οινόπνευμα Ετοιμάστε ένα μείγμα από 60% νερό και 40% καθαρό οινόπνευμα. Βρέξτε ελαφρά με το μείγμα τη γωνία ενός βαμβακερού πανιού που δεν αφήνει χνούδι. Σκουπίστε απαλά το τηλέφωνό σας με το πανί για να το απολυμάνετε από τα ανεπιθύμητα βακτήρια. Μην ψεκάζετε απευθείας το κινητό σας. Οι κατασκευαστές της Apple συστήνουν να μην χρησιμοποιείτε σε συσκευές Apple προϊόντα οινοπνεύματος, αλλά αν τοποθετήσετε πολύ λίγη ποσότητα το κινητό σας δεν θα πάθει κάτι. Ωστόσο κάντε χρήση του μείγματος με δική σας ευθύνη.

Μπατονέτες Χρησιμοποιείστε μπατονέτες για να καθαρίσετε τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες που δεν μπορέσατε να καθαρίσετε με το μαντηλάκι γυαλιών. Καθαρίστε με τις μπανοτέτες και τις υποδοχές του φορτιστή ή των ακουστικών αλλά και το εσωτερικό όπου μπαίνει η μπαταρία.

Χρησιμοποιήστε μπατονέτες για να καθαρίσετε τις πιο δύσκολες επιφάνειες

Μείγμα με ξύδι Ετοιμάστε ένα μείγμα από 50% αποσταγμένο νερό και 50% λευκό ξίδι. Βρέξτε ένα βαμβακερό πανάκι με το μείγμα και σκουπίστε καλά το κινητό σας με το πανάκι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα τελείως στεγνό πανί για να απομακρύνετε τυχόν περίσσεια μείγματος από το τηλέφωνό σας.

messiniaradio.gr

Όλη η επικαιρότητα